7 av 10 planlegger kjøp med internett

En fersk undersøkelse om bruk av reiserelaterte tjenester på internett viser at prosent bruker internett til informasjonssøk, mens kun 40 prosent foretar reiserelaterte kjøp via nettet. Reiselivsnæringen står overfor store utfordringer for å klare å håndt
Redaksjonen
10 Januar 2001 - 01:00

SIFO- Statens Institutt for Forbruksforskning har i samarbeid med HSMAI - Reiselivets Fagforum - foretatt en undersøkelse som viser at hele 70 prosent bruker internett til informasjonssøk, mens kun 40 prosent foretar reiserelaterte kjøp via nettet.
 
Viktigste motivasjon for bruk av internett er hurtighet og effektivitet. Vi ønsker å handle og søke informasjon direkte fra reisebyråene fremfor å måtte gå via andre online tjenester.
 
Årsaken til at internett ikke benyttes i særlig grad til kjøp er at informasjonen bare delvis tilfredsstiller brukernes behov, og at nordmenn er skeptiske til å sende informasjon av privat karakter; personinfo og kontoopplysninger over internett.
 
Må ta utfordringen
HSMAIs leder Ingunn Hofseth understreker at brukervennligheten må i fokus! - Norge ligger langt fremme når det gjelder bruk av internett. At 7 av 10 benytter internett ved planlegging av reiser er utrolig bra. Nå må bransjen ta utfordringen med å tilrettelegge forretningsutvikling på internett på alvor, til beste for kundene. Målet må være at flere skal føle seg trygge på å også foreta kjøp online, sier Ingunn Hofseth. Vi må sørge for bedre beskyttelse av person-informasjon, synlige priser for sammenligning, bedre og hurtigere service og ytterligere forbedring på reiserelatert informasjon, sier hun.
 
På et forum den 10. januar diskuterte toppledere innen reisenæringen hvordan man kan integrere teknologien til beste for kunden. Lalia Rach, rektor ved New York University og forsker på sosioøkonomiske trender innen turisme, ledet debatten. På bakgrunn av overnevnte undersøkelse og i kraft av sin forskerbakgrunn hevder Lalia Rach at den norske reiselivsnæringen står overfor store teknologiske utfordringer sett fra et internasjonalt perspektiv.
 
Fleksibilitet vil vinne
- Norge er langt fremme teknologisk. Når det gjelder kjøp av reiselivstjenester, imidlertid, er USA et gigantisk steg foran. Den stadig mer individualistiske forbrukeren vil kreve nye produkttilpasninger i det norske reiselivsmarkedet. Forbrukerne vil gjøre mer bevisste valg før de reiser, fordi tilgangen på forhåndsinformasjon øker dramatisk med internett. De som tilbyr fleksibilitet vil vinne. Høyere kunnskap hos forbrukerne vil stille krav til enda mer kunnskap hos ansatte i norsk reiseliv.
 
- Reiselivsbedrifter må reagere raskt hvis de skal følge med i endringene i forbrukeradferd som vi nå ser på internett. Vi ser nå at de fleste bruker internett til informasjonssøk - dette vil utvikle seg raskt fordi internett egner seg godt til booking av ulike reisetjenester. Utviklingen i USA viser dette klart - noe som også vil skje i Norge. Det faktum at reiselivstjenester allerede er blant de tre største tjenesteområdene på internett er et varsel til næringen om hva som ventes.
 
Når teknologien blir stadig mer mobil, vil de som støtter seg til stasjonære løsninger for å oppnå salg tape i forhold til de som klarer å gjøre booking bredt tilgjengelig.
 
Reiselivet bør betrakte ny teknologi som et virkemiddel til å høyne kvalitet og service på reiselivsproduktet, ikke bare som kostnadseffektivisering, uttaler Rach.
 
Venter stor økning
Den totale omsetningen på netthandel blant privatpersoner i Norge var i fjor omtrent 600 millioner kroner per måned. Vare- og tjenestehandel utgjør cirka like store deler. Tjenester relatert til reiseliv er blant de som handles mest - bare slått av aksjer og datautstyr.
 
Fra 1999 frem til i dag har det skjedd en stor utvikling i bransjen når det gjelder tilgangen til internett og forventningene til omsetning via nettet. Tall fra MMI viser at mer enn 20 prosent av omsetningen av reiselivstjenester kan ventes å bli kanalisert gjennom internett i løpet av de neste to årene.
(MMI).
 
Dette er HSMAI
HSMAI (Hospitality Sales and Marketing Association International) reiselivets fagforum. HSMAI er en internasjonal organisasjon med hovedkvarter i Washington. I Norge har HSMAI omlag 1300 medlemmer og er i sterk vekst. Oslo-kontoret er også regionskontor for Europa.
 
Vil du vite mer kan du kontakte:
HSMAI ved generalsekretær Ingunn Hofseth. Mobil: 913 983 44, ih@hsmai.no. Eller HSMAI kontoret på tlf. 22 41 5070.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her