Dagens rett

Fylte auberginer Bharwa Baingan

Så mye smak kan du få ut av noen auberginer
Foto: (maayeka)

Så mye smak kan du få ut av noen auberginer

Det indiske kjøkken er det mest kreative når det kommer til å tilføre grønnsaksretter mye smak. Denne oppskriften er intet unntak.
14 September 2021 - 23:01

Aubergine er dessuten en av de mest «kjøttaktige» grønnsakene og som det er lettest å lage mettende vegetarretter med. Den er derfor nyttig hvis du er en nybegynner i det å introdusere et mer grønnsaksbasert kosthold i din husholdning.

I det indiske kjøkken brukes ofte de små auberginene som for det meste selges i butikker med et internasjonalt vareutvalg. Men mindre auberginer fra vanlige butikker er fullt brukbare. De trenger bare litt lengre tid i pannen. 

Se alt det andre du kan bruke auberginer til 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Fylte auberginer Bharwa Baingan som i India

Fylte auberginer Bharwa Baingan som i India

Fremgangsmåte

  1. Varm opp 2 ss av oljen, tilsett kryddernellik, pepper og korianderfrø. Stek i 1 minutt, tilsett løk. Stek til løken er brun.
  2. Tilsett kokos, rør til den er pent brun, ta av varmen, avkjøl og kjør blandingen til en jevn masse i kjøkkenmaskin. Tilsett vann om nødvendig.
  3. Del hver aubergine i fire på langs, så de henger sammen i stilken.
  4. Tips:
    Om du ikke får tak i de små auberginene, kan du bruke 2-3 vanlige men da trenger de lengre koketid.
  5. Bland kokosmassen med korianderblader, malte kryddere, tamarind, nøtter, sukker og salt. Fyll blandingen i auberginene, og hold av litt.
  6. Rull poteter og løk i resten av massen.
  7. Tips:
    Du kan godt droppe poteter og løk og heller drysse resten av massen på toppen av auberginene som på bildet.
  8. Varm oljen til den ryker, reduser varmen og ha i de fylte auberginene, potetene og løken. Dekk til og la det koke på svak varme uten å svi seg til grønnsakene er møre. Tilsett litt vann om nødvendig.

Om retten:
Denne retten kommer fra Maharashtra på Indias vestkyst, nord for Goa. Den er vanlig på landet, sammen med roti, og ofte bruker man ferske auberginer rett fra planten og tilbereder maten mens gjestene venter.

Serveres varmt med roti til. Slik lager du roti selv

Se alt det andre du kan bruke auberginer til 

Her finner du mange spennende indiske retter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Brød med sellerifrø - Dana Roti fra India

Brød med sellerifrø - Dana Roti fra India

Fremgangsmåte

  1. Lag en myk deig av mel, ghee, koriander, salt, sellerifrø og vann.
  2. Del deigen i like store emner, omtrent 3 cm i diameter. Kjevle hvert emne flatt. Ha mel på bakebordet om nødvendig.
  3. Varm en takke og legg rotiene på den. Demp varmen og la dem steke til overflaten bobler seg. Snu dem og pensle med litt olje.
  4. Stek alle rotiene på samme måte.

Ghee eller klarnet smør, som vi sier i Norge, er meierismør som er varmet på en forsiktig måte slik at melkeproteinet, laktosen og vannet skilles ut og fjernes fra fettet. Mye brukt i India.

Serveres varme til en karrirett, yoghurt og pickles.

Mange spennende indiske retter finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe og pannekaker funker fortsatt
Dagens rett
Pannekaker og betasuppe

Suppe og pannekaker funker fortsatt

Pannekakeoppskriften er gjort litt sunnere, og suppeoppskriften er litt raskere. Ellers er det mye 60-tall over dagens middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her