7. mars i Oslo - Whiskysmaking med Highland Park

Virkelig gammel whisky blir deg til del når Gerry Tosh, Global Ambassador for Highland Park, kommer til Oslo og gir deg muligheten til å (gjen)oppdage Highland Parks' unike karakter.
Redaksjonen
25 Januar 2005 - 16:15

Michael Jackson, forfatteren av mange kjente whisky-bøker, beskriver Highland Park som "the greatest all-rounder in the world of malt whisky". Highland Park er også et sentralt element i "The Famous Grouse" whisky, rypejegerens beste venn, som har vært Skottlands ledende whisky siden 1980.

Rett utenfor byen Kirkwall på Orkney-øyene, nord for det skotske fastlandet, er hvor du finner Highland Park Distillery. Beliggenheten gjør destilleriet til verdens nordligste. Highland Park ble grunnlagt i 1798 på nettopp de øyene som visstnok skulle ha tilhørt en kjent whiskysmugler. Smugleren Magnus Eunson hadde en sterk posisjon innenfor kirken og kunne derfor uforstyrret holde på med sin bibeskjeftigelse. For hvem ville vel finne på å lete etter den forbudte varen under prekestolen?
Highland Park er en "Island" whisky som kombinerer alle elementer til en klassisk maltwhisky: røyk, malt, myk, rund, kraftige aromaer, lang ettersmak. Dette skyldes torven som brukes som brensel ved tørking av kornet. Nettopp denne torven har i flere århundrer absorbert salte bølger, og setter et lyngaktig preg på whiskyen. Whiskyen lagres på eikefat i minst 12 år. Litt etter litt modnes whiskyen, den fyrige smaken mildnes og whiskyen oppnår en usedvanlig bløt karakter. En varsom og tidkrevende prosess som garanterer at denne whiskyen blir perfekt.

Seminaret er nå avholdt

Følgende whiskyer skal smakes fra Highland Parks produksjon:

w "New made spirit" fra Highland Park destilleri

w Highland Park Single Malt 12 Years Old (127)

w Highland Park 18 Y.O. (33398)

w Highland Park 25 Y.O. (33400)

w Highland Park Capella
(kun til salgs på destilleriet, £39,95)

w Highland Park single cask 1984
(ikke i salg i Norge. Pris er ca kr. 1.000.-)

Smakingen er nå avholdt

Tid: 7. mars 2005 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen,
Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 930 69 873 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende. Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 070305. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 02.03.05 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Motta e-post om nye kurs hos Apéritif
Dersom du er interessert i å motta e-post når nye kurs legges ut på våre nettsider kan du fylle ut dette påmeldingsskjemaet:
 

Ja, jeg vil ha melding om nye kurs pr. e-post

Navn: 

E-post: 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her