70 kan miste jobben etter taxfree-konkurs

SKEDSMOKORSET (RB): Nordens største taxfree-distributør Erling Qvale AS på Skedsmokorset er konkurs. Mer enn 70 sjokkerte ansatte kan miste jobben.
Redaksjonen
28 Mars 2001 - 02:00

Selskapet som har en anslått gjeld på 170 millioner kroner leverte selv oppbudsbegjæringen til Nedre Romerike skifterett sent i går ettermiddag.
- Vi har også begjært gjeldsforhandlinger i EQ Domestics - et annet selskap i Qvale-gruppen, opplyser eier Kristian Qvale til Romerikes Blad. Selskapene har til sammen vel 70 ansatte. De fikk alle sjokkbeskjeden i går formiddag.

Nordens største
· Erling Qvale AS med 57 ansatte er Nordens desidert største taxfree-distributør og har hatt opptil 90 prosent av det nordiske taxfree-salget.
· EQ Domestics har levert fortollede varer innenlands til Vinmonopolet. Framtida til det tredje selskapet i Qvale-gruppen er også høyst usikkert. Quantum selger sprit og vin til hoteller og restauranter i Norge.
· Store kostnader i forbindelse med flytting og etablering av gigantlageret i Brånåsdalen og veldig rask vekst, hevdes å være noe av bakgrunnen for at taxfree-distributøren i går måtte ta den tunge veien til skifteretten.

Helt slutt
Nå er det helt slutt for taxfree-distributøren, mens polleverandøren har gått inn i gjeldsforhandlinger med sine kreditorer.
- Dette betyr at de ansatte må sies opp. Om det er mulig å få til videre drift i disse lokalene må vi vente og se, sier Kristian Qvale. - Selskapet har leveringskontrakter som bør oppfylles. Men utover å selge ut varelageret er det ikke aktuelt å drive videre, sier bostyrer Leif Petter Madsen. Selskapets aktiva ble i Skifteretten anslått til 128 millioner kroner.

Les mer her: Romerikes Blad og her: Romerikes Blad

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her