81 syke av cateringmat

I alt 81 mennesker har fått oppkast og diaré etter å ha spist mat fra samme cateringselskap i Stavanger. De syke kommer fra seks ulike selskap.
Redaksjonen
19 Desember 2007 - 15:00

Mattilsynet har hentet inn opplysninger, og det er stor sannsynlighet for at mat fra cateringselskapet er kilde til sykdomsutbruddet.
 
Koldtbord og smørbrød
I begynnelsen av måneden fikk Mattilsynet melding om at 44 personer fra fem ulike selskap hadde fått oppkast og diarè i månedsskiftet november-desember.
 
De skal ha spist koldtbord og smørbrød fra samme cateringsselskap.
 
Inspeksjon
Derfor dro tilsynet på inspeksjon hos cateringfirmaet og intervjuet de ansatte. Ut fra opplysningene som kom frem er det mest sannsynlig at smitteførende personer kontaminerte maten.
 
Den generelle orden og renhold i lokalene var tilfredsstillende. Ut fra de opplysninger personalet ga om sykdomsutbrudd ble det ikke fattet vedtak om å stenge lokalene.
 
Flere meldinger
Den 6. desember mottok Mattilsynet melding om at et selskap på seks av ni personer hadde blitt syke etter å ha spist i en restaurant i Stavanger. Ved intervju viste det seg at disse personene hadde vært på seminar i Stavanger 4. og 5. desember, der det var til sammen 86 personer.
 
Under konferansen hadde de hatt flere felles måltid. Lunch både 4. og 5. desember ble laget av det omtalte cateringfirma.
 
Mattilsynet har til nå mottatt melding om at 37 av 86 er blitt syke etter å ha spist under seminaret. Ut fra de opplysninger Mattilsynet sitter med er det stor sannsynlighet for at maten cateringsselskapet leverte den 4. og 5. desember har vært kilde til utbrudd hos disse deltakerne.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her