81 syke av cateringmat

I alt 81 mennesker har fått oppkast og diaré etter å ha spist mat fra samme cateringselskap i Stavanger. De syke kommer fra seks ulike selskap.
Redaksjonen
19 Desember 2007 - 15:00

Mattilsynet har hentet inn opplysninger, og det er stor sannsynlighet for at mat fra cateringselskapet er kilde til sykdomsutbruddet.
 
Koldtbord og smørbrød
I begynnelsen av måneden fikk Mattilsynet melding om at 44 personer fra fem ulike selskap hadde fått oppkast og diarè i månedsskiftet november-desember.
 
De skal ha spist koldtbord og smørbrød fra samme cateringsselskap.
 
Inspeksjon
Derfor dro tilsynet på inspeksjon hos cateringfirmaet og intervjuet de ansatte. Ut fra opplysningene som kom frem er det mest sannsynlig at smitteførende personer kontaminerte maten.
 
Den generelle orden og renhold i lokalene var tilfredsstillende. Ut fra de opplysninger personalet ga om sykdomsutbrudd ble det ikke fattet vedtak om å stenge lokalene.
 
Flere meldinger
Den 6. desember mottok Mattilsynet melding om at et selskap på seks av ni personer hadde blitt syke etter å ha spist i en restaurant i Stavanger. Ved intervju viste det seg at disse personene hadde vært på seminar i Stavanger 4. og 5. desember, der det var til sammen 86 personer.
 
Under konferansen hadde de hatt flere felles måltid. Lunch både 4. og 5. desember ble laget av det omtalte cateringfirma.
 
Mattilsynet har til nå mottatt melding om at 37 av 86 er blitt syke etter å ha spist under seminaret. Ut fra de opplysninger Mattilsynet sitter med er det stor sannsynlighet for at maten cateringsselskapet leverte den 4. og 5. desember har vært kilde til utbrudd hos disse deltakerne.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her