Slik serverer du absint

Den grønne fe - delirisk, sterk og god - mytene er mange rundt denne en gang forbudte drikken.

Den definitive drikken på 1800-tallet var uten tvil Absint , en urtelikør med et farlig høyt alkoholnivå på godt over 70 prosent og med deliriske virkemidler. 
 
Den grønne fe, som den ble kalt, ble raskt populær blant artister og poeter som søkte nye nytelser så vel i sitt hjemland Frankrike som her hjemme i Norge.
 
Kanskje var det mystikken rundt denne grønne fe eller at den inspirerte til kreativitet som gjorde den så populær?
 
Absint sies å være en underliggende påvirker i verker av Verlaine, Rimbaud, Baudelaire, Oscar Wilde, Manet, Toulouse-Lautrec, og senere Picasso.
 
Men alt med måte. Manglende måtehold er en av årsakene til at absint fikk et dårlig rykte rykte og etter hvert ble forbudt.
 
For noen år siden ble den imidlertid frigitt, riktig nok i modifisert versjon, og det kan vi altså nyte godt av. Les den fascinerende historien om absint her (klikk).
 
Les mer om absint på disse sidene (klikk).
 
Nyt den blandet med vann eller på den tradisjonelle metoden slik den ble servert i Paris på 1800-tallet.
 

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Absint med brunt sukker

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

stk

Fremgangsmåte

En absinth-skje er en hullete teskje som er designet for å ligge over selve absinthglasset.
 
Legg sukkerbiten på skjeen, hell absinthen over sukkeret og tenn på. Rør det varme sukkkeret inn i likøren og ha i vann.
 
Tips: Vær forsiktig når du tenner på da dette er en sterk likør som brenner godt. Brenningen av sukkeret er ment for å hjelpe til med å røre dette ut i drikken, men du kan oppnå den samme effekten ved å helle brennevinet over og spe med vann og røre godt.
 
Ingredienser:

Sendt inn av

Foto: augustproject

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.
 
Ukens drink som e-post er en ny tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens drink:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen