Ægir-brennevin fra nytt bryggeri

Sterk satsing fra lokalbryggeriet i Flåm.

Snart vil det flomme både øl, whisky og akevitt i Flåm, skriver bygg.no.

Siden april i fjor har Ægir brygget øl på lisens i Belgia. Nå blir Flåm-ølet 100 prosent lokalt igjen, når produksjonen starter i et splitter nytt bryggeri- og lageranlegg på 1200 kvadratmeter tidlig neste år. Anlegget koster 19 millioner kroner, og fører til at en betraktelig økning av produksjonskapasiteten. I tillegg kommer Ægir-sortimentet til å utvides.

Allerede til årets julebord kommer en liten intern sniklansering av en utradisjonell byggbasert akevitt, og skotsk whisky på sognevis blir også en realitet innen kort tid.

- Vi bruker allerede råstoffet til whisky, byggmalt, i ølproduksjonen i dag, og vi sitter på 80 prosent av utstyret vi trenger. Sjefsbryggeren vår er dessuten utdannet destillatør, så det var i grunn et greit valg å gå til innkjøp av destilleringsutstyr. Men lagringstiden på whisky er jo lang, så det vil ta litt tid før vi er skikkelig i gang, sier Evan Lewis.

Ennå vil øl utgjøre hovedsatsingen ved Ægir. Bryggeriets øl består av både over- og undergjæra øltyper. I tilegg produseres egne varianter av klassiske øltyper som for eksempel porter, India pale ale, kølsch og amber ale.

Ægir lager også en rekke sesongvarianter. I fjor brygget de totalt 21 ulike øltyper, skriver bygg.no.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen