Ægir tilbake til Norge

Åpner bryggeri i Flåm etter belgisk eksil.
12 Mai 2011 - 11:27

Ægir Bryggeri skal igjen produsere alt ølet sitt i Norge. Ved å bygge et nytt produksjonsbryggeri, mangedobler Ægir kapasiteten. Det nye anlegget vil inneholde destilleri, lager og et nytt produksjonsbryggeri og skal etter planen få oppstart i 2012, skriver bryggeriet i en pressemelding.

- Dermed vil all brygging skje i Flåm, etter at vi det siste året har vært nødt til å brygge på lisens i Belgia for å møte etterspørselen, sier Evan Lewis, gründer og bryggemester ved Ægir.

Han sier løsningen var nødvendig for at bryggeriet skulle få fotfeste i markedet og grunnlaget for å treffe beslutningen om å satse for fullt i Flåm.

Det opprinnelige produksjonsanlegget skal i framtida brukes til innovasjon, eksklusiv produksjon av spesialøl og mindre brygg samt produksjon til bryggeripuben og restauranten.

- Med det nye produksjonsbryggeriet kan vi også ta på oss lisensbrygging for andre som går med drømmen om å brygge sitt eget øl for salg, men som ikke kan bære den store investeringen det krever, sier Aud Melås, gründer og administrerende direktør.

Ægir Bryggeri åpnet i 2007 og ble kåret til Årets Bryggeripub i 2008, 2009 og 2010. I fjor økte salget med 115 prosent på grunn av større distribusjon i Norge og utlandet.

Fra og med neste uke blir Bøyla Blonde Ale, Rallar Amber Ale og Sumbel Porter fast inventar i de 70 største Coop-butikkene. Ægir er også å finne i NorgesGruppens butikker.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her