Ægir tilbake til Norge

Åpner bryggeri i Flåm etter belgisk eksil.

Ægir Bryggeri skal igjen produsere alt ølet sitt i Norge. Ved å bygge et nytt produksjonsbryggeri, mangedobler Ægir kapasiteten. Det nye anlegget vil inneholde destilleri, lager og et nytt produksjonsbryggeri og skal etter planen få oppstart i 2012, skriver bryggeriet i en pressemelding.

- Dermed vil all brygging skje i Flåm, etter at vi det siste året har vært nødt til å brygge på lisens i Belgia for å møte etterspørselen, sier Evan Lewis, gründer og bryggemester ved Ægir.

Han sier løsningen var nødvendig for at bryggeriet skulle få fotfeste i markedet og grunnlaget for å treffe beslutningen om å satse for fullt i Flåm.

Det opprinnelige produksjonsanlegget skal i framtida brukes til innovasjon, eksklusiv produksjon av spesialøl og mindre brygg samt produksjon til bryggeripuben og restauranten.

- Med det nye produksjonsbryggeriet kan vi også ta på oss lisensbrygging for andre som går med drømmen om å brygge sitt eget øl for salg, men som ikke kan bære den store investeringen det krever, sier Aud Melås, gründer og administrerende direktør.

Ægir Bryggeri åpnet i 2007 og ble kåret til Årets Bryggeripub i 2008, 2009 og 2010. I fjor økte salget med 115 prosent på grunn av større distribusjon i Norge og utlandet.

Fra og med neste uke blir Bøyla Blonde Ale, Rallar Amber Ale og Sumbel Porter fast inventar i de 70 største Coop-butikkene. Ægir er også å finne i NorgesGruppens butikker.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen