Aktivt på Foodexpo 2008

Det blir travelt på Foodexpo 2008 i Herning i Danmark i mars. Det blir arrangert hele 27 fagkonkurranser i løpet av Skandinavias ledende næringsmiddelmesse.
Redaksjonen
19 Februar 2008 - 17:00

Foodexpo er Skandinavias største fagmesse for detaljhandelen og hotell-, restaurant- og næringsmiddelbransjen. Messen arrangeres for tredje gang i mars. Foodexpo arrangeres i samarbeid med 16 bransjeforeninger. I år har arrangørene laget sitt største aktivitetsprogram noensinne.
 
I løpet av fire dager i Herning blir det konkurranser innen faglighet, kvalitet, den gode smak og håndverksmessige tradisjoner.
 
Mangfold
Det skal blant annet kåres de beste næringsmiddelprodukter innenfor kategoriene Fettfattig, Den Rene Vare og Smaksopplevelse.
 
De blir valgt ut av et dommerpanel som består av Ghita Parry, Kost- og Ernæringsforbundet, Orla Zink fra Dansk Catering Center og Peter Mandrup, team manager for det danske kokkelandslaget.
 
Rekord
Men det skjer mye mer underveis. Det blir altså hele 27 fagkonkurranser. Av disse er det tolv danske mesterskap. Blant annet konkurrerer landets dyktigste kokker om tittelen Årets Kokk.
 
Andre konkurranser er Dansk mesterskap for slaktersvenner, unge bakere, bartendere og dansk mesterskap i fisk og skalldyr.
 
450 påmeldt
Det skal også konkurreres blant landets kaffeentusiaster om hvem som er Danmarks beste barista. Det er første gang konkurransen arrangeres utenfor København. Kåringen av Årets kelner skal også foregå på Foodexpo.
 
Det er foreløpig 450 utstillere som har meldt seg på Foodexpo 2008.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her