Aktivt på Foodexpo 2008

Det blir travelt på Foodexpo 2008 i Herning i Danmark i mars. Det blir arrangert hele 27 fagkonkurranser i løpet av Skandinavias ledende næringsmiddelmesse.
Redaksjonen
19 Februar 2008 - 18:00

Foodexpo er Skandinavias største fagmesse for detaljhandelen og hotell-, restaurant- og næringsmiddelbransjen. Messen arrangeres for tredje gang i mars. Foodexpo arrangeres i samarbeid med 16 bransjeforeninger. I år har arrangørene laget sitt største aktivitetsprogram noensinne.
 
I løpet av fire dager i Herning blir det konkurranser innen faglighet, kvalitet, den gode smak og håndverksmessige tradisjoner.
 
Mangfold
Det skal blant annet kåres de beste næringsmiddelprodukter innenfor kategoriene Fettfattig, Den Rene Vare og Smaksopplevelse.
 
De blir valgt ut av et dommerpanel som består av Ghita Parry, Kost- og Ernæringsforbundet, Orla Zink fra Dansk Catering Center og Peter Mandrup, team manager for det danske kokkelandslaget.
 
Rekord
Men det skjer mye mer underveis. Det blir altså hele 27 fagkonkurranser. Av disse er det tolv danske mesterskap. Blant annet konkurrerer landets dyktigste kokker om tittelen Årets Kokk.
 
Andre konkurranser er Dansk mesterskap for slaktersvenner, unge bakere, bartendere og dansk mesterskap i fisk og skalldyr.
 
450 påmeldt
Det skal også konkurreres blant landets kaffeentusiaster om hvem som er Danmarks beste barista. Det er første gang konkurransen arrangeres utenfor København. Kåringen av Årets kelner skal også foregå på Foodexpo.
 
Det er foreløpig 450 utstillere som har meldt seg på Foodexpo 2008.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dette er en av de aller mest historiske burgunderne
+
Godbiter i pollisten

Dette er en av de aller mest historiske burgunderne

Og vi snakker verken om pinot noir eller chardonnay, derimot gamay.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris
+
Ukens vin

Noen klassikere blir aldri feil - denne gir både god vin og lav pris

Denne pinot grigioen er en klassiker som har vært med oss i et par tiår. Og prisen er fortsatt veldig god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 8 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her