Aktivt på Foodexpo 2008

Det blir travelt på Foodexpo 2008 i Herning i Danmark i mars. Det blir arrangert hele 27 fagkonkurranser i løpet av Skandinavias ledende næringsmiddelmesse.

Foodexpo er Skandinavias største fagmesse for detaljhandelen og hotell-, restaurant- og næringsmiddelbransjen. Messen arrangeres for tredje gang i mars. Foodexpo arrangeres i samarbeid med 16 bransjeforeninger. I år har arrangørene laget sitt største aktivitetsprogram noensinne.
 
I løpet av fire dager i Herning blir det konkurranser innen faglighet, kvalitet, den gode smak og håndverksmessige tradisjoner.
 
Mangfold
Det skal blant annet kåres de beste næringsmiddelprodukter innenfor kategoriene Fettfattig, Den Rene Vare og Smaksopplevelse.
 
De blir valgt ut av et dommerpanel som består av Ghita Parry, Kost- og Ernæringsforbundet, Orla Zink fra Dansk Catering Center og Peter Mandrup, team manager for det danske kokkelandslaget.
 
Rekord
Men det skjer mye mer underveis. Det blir altså hele 27 fagkonkurranser. Av disse er det tolv danske mesterskap. Blant annet konkurrerer landets dyktigste kokker om tittelen Årets Kokk.
 
Andre konkurranser er Dansk mesterskap for slaktersvenner, unge bakere, bartendere og dansk mesterskap i fisk og skalldyr.
 
450 påmeldt
Det skal også konkurreres blant landets kaffeentusiaster om hvem som er Danmarks beste barista. Det er første gang konkurransen arrangeres utenfor København. Kåringen av Årets kelner skal også foregå på Foodexpo.
 
Det er foreløpig 450 utstillere som har meldt seg på Foodexpo 2008.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen