Alle elsker pannekaker, og her er de du skal lage neste gang

De beste pannekakeoppskriftene

(Bilde: NoirChocolate)

Alle elsker pannekaker, og her er de du skal lage neste gang

Pannekaker er ikke bare lettvintmat etter en travel arbeidsdag og barna roper etter middagen. Det er noe reiselystne nordmenn for lengst har oppdaget.

Pannekaker finnes over hele kloden - fra tykke, bastante middagspannekaker til kaker så tynne at du nesten kan se igjennom dem. Forrett, hovedrett eller dessert - mel, melk og egg er hovedingrediensene i røren. Jo mer egg du bruker, desto tynnere kan du steke kakene. Det er eggene som binder pannekakerøren sammen, og er selve tryllemiddelet i matlagingen.

Ellers kan vi gjerne bruke sammalt mel, det gjelder ikke minst hvis vi skal lage middagspannekaker med for eksempel kjøttfyll. Kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt og bær - mulighetene er grenseløse i dobbelt forstand. Pannekaker er også en fin mulighet til å sette spiss på restemat og de appellerer i høyeste grad til oppfinnsomhet.

Og serveringen behøver så menn ikke være kjedelig. Foruten å servere dem én og én som rulader eller brettet som kvartsirkler kan de legges oppå hverandre i ønskede stabler og skjæres gjennom i stykker på bløtkakevis. Vi behøver jo ikke å overdrive i forsøk på å nå de store høyder. Tilpass høyden etter det du har hatt imellom slik at det siden blir mulighet til å skjære gjennom lekkeriene.

På de neste sidene finner du mange fristende oppskrifter med pannekaker i høysetet

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen