Allied Domecq byr 100 millioner dollar for Peter Lehmann

Det britiske vin- og brennevinselskapet Allied Domecq annonserte tidligere denne uken at de ønsker å kjøpe den australske vinprodusenten Perter Lehmann for drøyt $100 millioner.

Bakgrunnen for oppkjøpet, som i så fall vil øke Allied Domecqs andel fra dagens 14,5 prosent til 90 prosent, er at selskapet mangler gode viner fra Australia i sin portefølje.

De siste 10 prosentene er det Peter Lehmann selv som sitter med. Han er imidlertid ikke lenger selskapets leder - det er det hans sønn, Doug, som er.

Selskapet Peter Lehmann ble etablert i 1979 i området Barossa Valley. Dets årlige produksjon ligger på omlag 600 000 kasser. Best kjent er vel deres viner basert på Shiraz og Cabernet Sauvignon og ikke minst Clancy''s Red. Men også de hvite, som Chardonnay, Riesling og dessuten en søt Semillon-basert vin, er godt kjente viner verden over.

Allied Domecq på sin side eier i dag en rekke velkjente produsenter innen både vin og brennevin. I California har selskapet kontroll over Atlas Peak, Buena Vista, Callaway, Clos du Bois, Mumm Cuvée Napa og William Hill. I Europa eies champagnemerkene G.H. Mumm og Perrier-Jouët, Cockburn''s Port, Bodegas & Bebidas i Spania. I de litt sydligere strøk finner vi Montana Wines i New Zealand, samt Balbi og Graffigna i Argentina.

Les mer her

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen