Allied Domecqs portefølje splittes etter Pernod Ricards oppkjøp

Allied Domecqs portefølje i Norge fordeles mellom enkelte av de andre importørene når Allied Domecq nå er solgt til Pernod Ricard.
Redaksjonen
05 September 2005 - 02:00

Etter det Apéritif forstår vil det være Brand Partners som overtar det meste av varesortimentet. Det er først og fremst de store merkenavn, slik som Beefeater, Stolichnaya og Concha y Toro som går til BP.
 
Under Pernod Ricards oppkjøp ble en rekke konkurrerende produkter i porteføljen videresolgt til Fortune Brands (som også eier 25 % av Maxxium). Enkelte av disse produktene går derfor naturlig nok til Maxxium Norge.
 
Engelstads eierinteresser i Allied Domecq, der Britt og Einar Engelstad eier begge 20 % av Allied Domecq Norways aksjer, er under avklaring. Tidligere har de to selskapene arbeidet tett. Engelstad vil nå i stedet oppsøke nye brennevinsmerker. Disse vil i motsetning til tidligere bli innlemmet i deres egen portefølje.
 
Produktenes overtakelsesdato er foreløpig satt til 1. oktober 2005. Likevel vil vi nok finne produktene presentert hos de nye importørene under Norwegian Wine Xpo som finner sted 26.-27. september.
 
Hva som skjer med de ansatte i Allied Domecq Norway er fortsatt usikkert. Det er vel sannsynlig at deler av selgerstaben vil følge sine hovedprodukter.
 
Det er fortsatt en rekke produkter som ikke hører inne under noen av de to konstellasjonene. Eksempler er Drambuie, Courvoisier, Laphroaig samt Tullamore Dew. Hvor disse havner er enn så lenge uvisst.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri
Ukens kake

Prøv deg på en napoleonskake med en ekstra god vri

Det er rett og slett snakk om å legge til litt eplemos og kirsebærsyltetøy for å gi kaken litt ekstra syrlighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om vin: Introduksjonskurs
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om vin: Introduksjonskurs

Bli med på en introduksjon til vinens verden, og smak deg gjennom 6 ulike vinstiler. Dette er første kurset i vår nye kursserie «Lær mer om vin».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her