Amerikansk julebord

Kaffebrenneriet Madelynn Coffee på Sunnmøre satser utradisjonelt frem mot jul.
Redaksjonen
20 November 2008 - 21:45

Madelynn i Fosnavåg satser i år på et annerledes konsept enn det tradisjonelle pinnekjøttet, lutefisken og kålrabistappe.
 
I år blir det amerikansk julebord med kalkun i mange varianter. Fra en kaffesjappe...
 
Annerledes
- Folk vet at vi leverer annerledes, i cateringmenyen finner man blant annet kamsjell, scampi, og mye annet. Jeg bruker kun ferske råvarer, og blir veldig inspirert av mesterkokken Eivind Hellstrøm, sier innehaver Belinda Strand.
 
Madelynn leverer mye catering, i tillegg til kafeen.
 
- Når vi har driften i den lille kafeen, har vi muligheten til å drive den servicen som er nødvendig, og det er det som er ønskelig med Madelynn, sier innehaver Marvin Strand.
 
Flere planer
De neste planene til Madelynn er å investere i større kaffibrennemaskin.
 
Marvin Strand brenner selv kaffen på Madelynn. Kundene får servert kaffesorter fra alle verdensdeler.
 
I tillegg selger Madelynn kaffe til hoteller, restauranter og kaffebarer i hele seks kommuner i nærområdet.
 
- Det er helst voksne som er innom her, og når det kommer folk til kafeen, vet vi at de kommer på grunn av hva vi kan tilby, sier Belinda Strand til Herøynytt.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her