24 år gamle Andreas er verdens beste unge kokk
Foto: (FotoKnoff)

24 år gamle Andreas er verdens beste unge kokk

Andreas Enger Fjellheim vant gull i Global Young Chef Challenge.
31 Oktober 2024 - 14:29

Det var med denne menyen han sikret seg seieren:

En varm sjømatforrett med Sterling White Kveite og bruk av Koppert Karse produkt.

Foto: FotoKnoff

En hovedrett med Van Drie kalvemørbrad og kalvelever med passende stivelse og komplimenter.

Foto: FotoKnoff

En dessert med Valrhona Grand Cru Guanaja 70 %, Dilmah Tea og 1 Les Vergers Boiron-produkt.

Foto: FotoKnoff

Worldchefs er en konkurranse i regi av verdens kokkelaug, og Global Young Chef Challenge er konkurransen der verdens beste kokker under 25 år møtes hvert andre år, står det på NKLs sider. Andreas har kvalifisert seg gjennom toppprestasjoner i Worldchefs Regional Semi-Finals. I alt fem slik ble holdt rundt om i verden.

Til finalen i Global Chef Challenge samles de beste fra semifinalene for å vise hvordan de mestrer kokkekunsten. For seieren Hans Bueschkens Trophy. Den er etter tidligere Worldchefs president og kokk. Hans J. Bueschkens, han var den som innførte konkurransen, for  fremme og utvikle unge kokkers talent og gjøre de klare for en livslang karriere på i kokkeyrket.

Andreas vant i tillegg prisen for beste rett av kalv og den utrolig viktige bærekraftprisen. Med seg i forberedelsene og under konkurransen hadde han Trym Karlsen (th), Lea Friis Henriksen, Aleksander Strand Næss samt samboer Mari Stedje (nr 2 fh) og mentor Christer Rødseth.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her