Anker til lagmannsretten

Bartender Jay Tucker fikk ikke medhold i tingretten i at han var ulovlig innleid til Mood restauranter i Bergen. Nå anker han til lagmannsretten.
Redaksjonen
20 Juni 2007 - 13:55

Etter å ha hatt et medlem av Hotell- og Restaurantarbeiderforbundet, nå Fellesforbundet, ansatt på to midlertidige kontrakter, valgte Mood restauranter i Bergen å leie den samme bartenderen inn fra et utleiebyrå.
 
Dette var ulovlig innleie, mente HRAF. Helt greit, sa to av de tre dommerne i Bergen Tingrett. Nå anker forbundet saken til Gulating lagmannsrett.
 
Mindre lønn
Jay Tucker begynte å jobbe ved Mood restauranter sommeren 2005, og fikk en midlertidig kontrakt fram til desember samme år. Bedriften har tariffavtale, og Tucker fikk som de andre ansatte prosentlønn, skriver frifagbevegelse.no.
 
I desember fikk han en ny midlertidig kontrakt, denne gang fram til februar 2006. Da den løp ut fikk han nok en midlertidig arbeidsavtale, men denne gangen med selskapet Bartenderutleie AS. Nå ble Tucker leid ut til Mood, men fikk betalt en timelønn vesentlig dårligere enn prosentlønnen han hadde fått tidligere.
 
Etter en stund tok Jay Tucker kontakt med HRAF. Forbundet slo fast at dette var et brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser om innleie av arbeidskraft, og ba om et forhandlingsmøte med bedriften.
 
Deltid
Partene ble først enige om at Tucker skal få fast ansettelse, men kun deltid. Så ville bedriften ha med en klausul om at Tucker ikke kunne kan jobbe på andre utesteder i Bergen. Det avviste HRAF. Dermed ble det en tur til retten.
 
Forbundet la vekt på at Tucker dekket et konstant arbeidskraftbehov, mens bedriften mente at han var vikar for en ansatt i permisjon. To av de tre dommeren "finner det under tvil godtgjort at Mood Restauranter AS hadde behov for en eller flere vikarer".
 
Mindretallet ble ikke overbevist. Derfor ble dommerne enige om at partene selv skal betale for sine saksomkostninger.
 
Det er ikke satt en dato for lagmannsrettens behandling av saken.
 
Viktig
Reidar Stormark som er distriktssekretær i Fellesforbundet i Bergen er sikker på å vinne fram i neste runde.
 
- Dette er en svært viktig prinsipiell sak for oss. Det skal ikke være slik at bedrifter kan leie inn folk på timelønn, mens de ansatte går på prosentlønn, sier Stormark.
 
Han er også opptatt av å få slått fast at bedrifter ikke kan ansette folk på deltidsstillinger, og nekte dem å jobbe på andre utesteder.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her