Antinori planlegger ny vinkjeller, nytt hovedkvarter og museum

Marchesi Antinori har lansert et ambisiøst nytt prosjekt til €40 mill. Prosjektet omfatter en topp moderne vinkjeller og et nytt hovedkvarter i Bargino utenfor Firenze. Prosjektet ble tidligere denne måneden presentert i Firenze av Piero Antinori, Marches
Redaksjonen
23 Mars 2005 - 02:00

Etter 26 generasjoner har Antinori besluttet å flytte hovedkvarteret sitt fra Palazzo Antinori i Firenze til en mer landsens beliggenhet, nær San Casciano Val di Pesa.
- Ideen er å gjenskape den tradisjonelle toscanske gården i en moderne drakt, sier Antinori.
- Den nye kjelleren kommer til å bli et viktig om enn usynlig landemerke - et priviligert utsiktpunkt der man kan observere landskapet uten å bli sett. Dette skal være et sted hvor tradisjon møter modernitet, uten å gripe inn i landskapet, fortsetter han.
 
Kjelleren, som får en lengde på 200 meter, blir påbegynt til sommeren og regnes å stå ferdig i 2008. I tillegg til å huse Antinoris nye hovedkvarter, kommer bygget også til å bli brukt til fremstillingen av deres Chianti Classico viner - Marchesi Antinori Riserva, Peppoli og Badia Passignano Riserva.
- Vi planlegger å modne vinene i barriquer, samt å gi vinene en lengre og bedre langringstid på flaske i temperaturkontrollerte kjellere, sier Renzo Cotarella, Antinoris administrerende direktør. Det nye senteret vil også huse et nytt museum med et et "vinsantania" for lagring av sent høstede druer for tilvirkelsen av vinsanto. Bakeri, bøkkeri, olivenpresse og et auditorium til 200 personer er også blant nyhetene.
 
Kilde: Decanter

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her