Antinori planlegger ny vinkjeller, nytt hovedkvarter og museum

Marchesi Antinori har lansert et ambisiøst nytt prosjekt til €40 mill. Prosjektet omfatter en topp moderne vinkjeller og et nytt hovedkvarter i Bargino utenfor Firenze. Prosjektet ble tidligere denne måneden presentert i Firenze av Piero Antinori, Marchesi Antinoris president.

Etter 26 generasjoner har Antinori besluttet å flytte hovedkvarteret sitt fra Palazzo Antinori i Firenze til en mer landsens beliggenhet, nær San Casciano Val di Pesa.
- Ideen er å gjenskape den tradisjonelle toscanske gården i en moderne drakt, sier Antinori.
- Den nye kjelleren kommer til å bli et viktig om enn usynlig landemerke - et priviligert utsiktpunkt der man kan observere landskapet uten å bli sett. Dette skal være et sted hvor tradisjon møter modernitet, uten å gripe inn i landskapet, fortsetter han.
 
Kjelleren, som får en lengde på 200 meter, blir påbegynt til sommeren og regnes å stå ferdig i 2008. I tillegg til å huse Antinoris nye hovedkvarter, kommer bygget også til å bli brukt til fremstillingen av deres Chianti Classico viner - Marchesi Antinori Riserva, Peppoli og Badia Passignano Riserva.
- Vi planlegger å modne vinene i barriquer, samt å gi vinene en lengre og bedre langringstid på flaske i temperaturkontrollerte kjellere, sier Renzo Cotarella, Antinoris administrerende direktør. Det nye senteret vil også huse et nytt museum med et et "vinsantania" for lagring av sent høstede druer for tilvirkelsen av vinsanto. Bakeri, bøkkeri, olivenpresse og et auditorium til 200 personer er også blant nyhetene.
 
Kilde: Decanter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen