Solbær er en bærsort med stor intensitet i smaken. Bærene passer til mer en solbærsaft og likør. I denne oppskriften kommer solbærene veldig godt til sin rett Det er riktignok mange ingredienser å passe på, men med tunga rett i munnen går det riktig så bra.
Ukens kake

Foto: (Dansukker.no)
Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.
Aase E. Jacobsen
17 Juli 2025 - 11:00
Iskake med solbær og karamell

Fremgangsmåte
- Begynn med karamellisen. Visp sammen eggeplommer, sukker og sirup i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp eggeblandingen ned i den varme melkeblandingen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.
- Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til.
- Lag smuldrepaien. Sett ovnen på 150 °C, og bland sammen alle ingrediensene. Smuldre deigen utover en plate med bakepapir. Stekes midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl.
- Hell 2/3 av smulene i en avlang silikon-/brødform på ca. 1,5 liter, og sett i fryseren i ca. 20 minutter. Ta ut karamelliskremen, og fordel den jevnt over smuldrepaien. Sett i fryseren.
- Lag solbærsorbeten. Skyll bærene og kok opp sammen med sirupen. Hell gjennom en finmasket sil, slik at bare pureen blir igjen. Sett til side.
- Visp sammen eggeplommer og sukker i en bolle. Kok opp melk, fløte og glykosesirup i en kasserolle. Visp inn eggeblandingen i den varme melkeblandingen, og tilsett solbærpureen. Sil gjennom en finmasket sil. Avkjøl.
- Kjør blandingen i en ismaskin, eller sett den i fryseren i minst 3 timer. Rør av og til. Ta ut sorbeten, og fordel den jevnt over karamelliskremen. Settes i fryseren i minst 2 timer.
- Ta iskaken ut av formen, og ha den over på et fat. Pynt med resten av paismulene, bær og spiselige blomster.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå