Apéritifs lesere er vinelskere

Det er liten tvil om Apéritifs lesere er stornytere av vin. Det viser magasinets ukebaramoter som har ligget ute i en uke. Hele 11 prosent drikker vin fire til seks ganger i uken og tre prosent hver dag.

Det er selvfølgelig ingen overraskelse at Apéritifs lesere setter pris på vin. Men ingen hadde vel ventet at hele 11 prosent svarer at de drikker vin fire til seks ganger uken og at 48 prosent drikker vin to eller flere ganger i uken. Bare én prosent drikker aldri vin.
 
76 prosent av de som har besvart spørreskjemaet drikker vin én eller flere ganger pr uke. 13 prosent drikker vin hver fjortende dag og 4 prosent sjeldnere enn én gang i måneden. Denne uken introduserer vi et nytt barometer, men har likevel bestemt oss for å la det være mulig for nye lesere å krysse av i skjemaet for hvor ofte vin nytes.
 
Da redaksjonen satte strek, hadde 351 besvart spørreskjemaet, hvilket er et absolutt respektabelt antall. Selv om det rent statistisk og metodisk sett ikke er korrekt å hevde at tallmaterialet er representativt, mener redaksjonen likevel at materialet som foreligger gir god bakgrunn for kåre Apéritifs lesere som godt over middels forbrukere av vin.
 
Resultater: Hvor ofte drikker du vin?
Aldri 1%
Sjeldnere enn en gang i måneden 4%
En gang i måneden 7%
En gang hver fjortende dag 13%
En gang i uken 27%
To til tre ganger i uken 35%
Fire til seks ganger i uken 11%
Hver dag 3%
 
Redaksjonen lot seg friste
Vi innrømmer det gjerne, vi lot oss friste til å la spørsmålene ligge ut en ekstra uke for å se hvilke endringer som ville komme. Som du med letthet selv kan konstatere, endringene er ikke store selv om ytterligere drøye hundre lesere har avgitt stemme. Konklusjonen, som du kan leses ovenfor, stemmer fortsatt.
- Apéritifs barometer-
 
Hvor ofte drikker du vin?
Aldri (5) 1%
 
Sjeldnere enn en gang i måneden (18) 4%
 
En gang i måneden (25) 5%
 
En gang hver fjortende dag (61) 13%
 
En gang i uken (118) 26%
 
To til tre ganger i uken (164) 36%
 
Fire til seks ganger i uken (49) 11%
 
Hver dag (17) 4%
 

457 Total Votes
Apéritif
 
Tekst: Jan H. Amundsen
02.09.98

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen