- Kanskje er det slik at Rusmiddeldirektoratet nå vil instruere norske medier som Aftenposten og VG, eller for den saks skyld Dagbladet om hvordan redaksjonelle vinanmeldelser skal publiseres, hva de kan inneholde og hvordan de kan bygges opp? Kanskje kontorsjefen i direktoratet burde la det han planlegger å si passere hjernebarken før det uhemmet løper over tungen, sier en irritert Jan H. Amundsen, ansvarlig redaktør i Apéritifs nettugave. - Det er full pressefrihet i Norge, og hvordan vi setter opp våre vinanmeldelser akter vi ikke å rådføre oss med Rusmiddeldirektoratet om. Dessverre, fordi det gjelder offentlig myndighet, er uttalelsen bygd direktoratets oppfatning om at det behersker alt som omhandler alkohol i dette landet. Kanskje kontorsjefen burde rådføre seg med noen som kjenner til ordet pressefrihet, og kanskje burde noen fortelle ham at han tråkker grundig i baret, sier Amundsen som lover at Apéritifs Polliste fortsatt vil bli publisert på nettet fullstendig uavhengig av hva byråkratene måtte mene. - Kanskje norske journalister, som normalt stiller seg i første rekke for å forsvare ytringsfriheten, også burde reagere når byråkrater med minimale kunnskaper fritt får tumle i avisenes spalter og øve angrep på pressens frihet til selv å utforme sitt redaksjonelle stoff. Det er lov selv om det Apéritif skriver om er alkohol, sier han. 07.10.98
Apéritifs Polliste fortsetter, selvfølgelig
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Prøv noe nytt med kongekrabben
Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.
Les hele sakenSlik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Prøv noe nytt med kongekrabben
Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Må testes: Spennende britisk nykomling
For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .
Les hele saken