Bransje

Aperitif nr. 3 – april-mai 2023 / Et magasin om mat og drikke bransjeutgaven

April og maiutgaven av Aperitif magasin 2023 for bransje

April og maiutgaven av Aperitif magasin 2023 for bransje

Andalusia, Marokko, cava som ikke er cava, Mugaritz møter Alchemist og barlegenden Matt Whiley på Re i Sydney er noe av det magasinet rommer.
02 Mai 2012 - 17:08

I 2023 byr vi på 8 utgaver av magasinet Apéritif fylt med lesestoff fra hele verden. Som abonnent på Apéritifs nyhetsbrev for bransjen er det digitale abonnementet inkludert.

Symfoni av smaker fra arabisk høykultur
Paco Morales byr med tostjerneren Noor på smaker med røtter tilbake til 1100-tallet og den høyt utviklede kulturen araberne tok med seg til Europa. 

Holder stø kurs i det frådende cavahavet
Til tross for uroen som har preget cavaverdenen de siste årene med utbryterne Corpinnat og Penedès Classic, satser Gramona ufortrødent videre på biodynamisk dyrking og lang modning på bunnfallet. 

Provoserer med teksturer og fortellinger
Andoni Luis Aduriz har i 25 år dyrket kulinariske eksperimenter på Mugaritz i Baskerland. Det har gjort ham kjent som en rebell på kjøkkenet. I dag bruker han denne erfaringen til å være mer abstrakt og poetisk. 

100 prosent gjenvunnet
Sydney-baren Re er en bar der alt som kan gjenvinnes, blir gjenvunnet. En bar som kjøper grønnsaker og frukt som ville blitt kastet. Bartendere og kokker gjenskaper oppfinnsomme cocktails og retter av råvarer som på den måten reddes. 

Renessanse for Frankrikes fremste vinområde
De gjenskaper Cahors’ renomme som en av Frankrikes to fremste vinområder ved å ta tilbake områdets beste jordsmonn som gir ikke bare rødvin, men også hvitvin som går utenpå det meste.

Varemerkebygging med skjær i sjøen
En ny spennende æra har begynt i Languedoc-Roussillon bæres av kompetente og bereiste vinprodusenter, med en felles energi og mål. Men veien er ikke uten utfordringer. 

Må hun dra til månen før Michelin kommer til Afrika?
Najat Kaanache er blitt kalt The Pilgrim Chef siden hun har jobbet så vel hos Alinea i Chicago, Noma i København, The French Laundry i Napa, Per Se i New York og El Bulli utenfor Girona. For noen år siden åpnet hun sin stjernerestaurant i Marokko – men uten michelinstjerne. 

Når skolematen smaker bedre enn det elevene får servert hjemme
Det er vinn-vinn når innvandrerkvinner får muligheten til å lage sin egen mat til skoleelever. Mamas Mat og Vegetar Expressen er forbilledlige prosjekter som bør bli permanente ordninger. 

Japansk-peruansk fusion sprer seg
På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over fusionkjøkkenet nikkei og setter opp filialer flere steder i verden. 

Her kan du lese hele utgaven av magasinet

NB Issuu har nye regler for innhold som kan "støte" (i vårt tilfelle alkohol), derfor blir du bedt om å registrere deg, det holder at du gjør dette en gang (når du lagrer innloggingen)

Her kan du lese tidligere utgaver av magasinet

Neste nummer av Apéritif kommer 13. juni 2023

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her