Arcus økte i utlandet

Arcus økte salget av sprit i utlandet med 30 prosent i fjor. Det blir ytterligere satsing i utlandet i tiden som kommer.

Det er utlendinger som sørget for at resultatet til Arcus doblet seg i fjor. Satsingen på utlandet ser ut til å være vellykket og nå skal selskapet satse videre på brennevinsmerkene Vikingfjord, Linje og Braastad i utemarkedet.
 
Satser i USA
Selskapet skal blant annet forsette satsingen i USA. Der er nemlig Vikingfjord vodka den åttende største importvodkaen, skriver Dagens Næringsliv. 
 
Oppgang i vin
Hjemme i Norge har vinsalget vært Arcus' store utfordring. Selskapet har tapt markedsandeler de siste året, men nå ser det noe lysere ut. Arcus hadde en oppgang på slutten av fjoråret og tendensen har holdt seg i første halvår i år.
 
Regnskapsmessig tap
I fjor solgte Arcus kjemidelen av selskapet som produserte medisinsk og teknisk sprit. Dette førte til et regnskapsmessig tap på 23,6 millioner etter skatt.
 
Selskapet kvittet seg også med et produksjonsanlegg på Hamar i fjor.
 
Godt resultat
Den norske delen av konsernet, Arcus, hadde driftsinntekter på 567 millioner kroner. Resultatet før skatt var 64,2 millioner kroner.
 
Arcus konsern hadde driftsinntekter på 984,7 millioner kroner. Resultatet før skatt ble 89,8 millioner kroner.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen