Årets beste hvitvinskjøp

Denne hvitvinen kan bli sommerens store favoritt, ikke bare fordi den er vanvittig gunstig priset, men først og fremst fordi den er skikkelig deilig.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Prà Soave Classico Superiore 2014 (46009) er satt ned med hele 50 kroner, og er derfor billigere her enn mange andre steder. Og det til tross for at den nå er å få i en superfrisk og like lekker ny årgang. Klar til å innta et sommerdekket bord nær deg.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Tåler mye
For den har alt en sommervin trenger. Deilig å nytes som den er, men aller best er den sammen med mat . Og den tåler ganske mye smak, og ulike typer aromaer, i maten. Dermed er den et veldig godt valg til sommerlige koldtbord, til picnickurver, til rekeslag på bryggekanten, til hage- og grillfester - ja det meste av sosiale aktiviteter i sommerhalvåret.

Samtidig er den så seriøs at den kan nytes langt ut i den kalde årstid. Men det bekymrer vi oss ikke for nå. Seriøsiteten garanteres av produsenten Prà som holder til i Monteforte d'Alpone, i selve hjertet av Soave . Det er Graziano Prà som sammen med brødrene Flavio og Sergio styrer dagens 20 hektar vinmarker som er fordelt utover områdets beste cru-er.

Mye godt i vente
Vår vin er en blanding av druer fra flere parseller, men hele tiden fra det for Monteforte d'Alpone så typiske vulkanske jordsmonnet. Det bidrar med karakter til vinen samtidig som den sørøstlige posisjonen til vinmarkene sørger for at druene får nok men ikke for mye sol. Hvilket sikrer god friskhet i den endelige vinen. Og det har vår vin nok av.

Når dette er nederste trinn på kvalitetsskalaen hos Prà, er det lett å forstå at det i porteføljen må finnes mange andre lekkerbiskener. Prà har sågar også en Tre Bicchieri-vin , Soave Classico Staforte, men den og de andre enkeltvinmarksvinene må vi fortsatt vente på.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

Prá Soave Classico 2019

Produsent:
Az. Agr. Pra
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Veneto
Pris:
144,90 kr
Varenummer:
4600901
86 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen