Årets beste sommerøl i eksklusiv aluminiumsflaske

Konseptølet smrprty™ fra Macks Ølbryggeri, nylig kåret til årets beste sommerøl av Apéritif, kommer nå i egne 0,33 liters aluminiumsflasker kun for serveringssteder. Dette er første gang bryggeriet har utviklet en egen emballasje bare for serveringsbransj
Redaksjonen
11 Juni 2004 - 02:00

- Vi har tidligere sett at design har mye å si for forbruker, og spesielt i serveringsmarkedet er den riktige innpakningen av avgjørende betydning. Vi jobber kontinuerlig med utviklingen av både øl og design, sier produktsjef Victoria Bakken i Macks Ølbryggeri.

Smrprty™ er et konsept spesielt utviklet for sommerens trendy parties og festivaler. Både designuttrykket og ølet er unikt i norsk sammenheng, og henvender seg til livsnytere som setter pris på funky musikk og øl som smaker like bra som det ser ut.

- Vi vet at det er mange som ønsker et alternativ til sol og skjærgård, det har smrprty på 0,5 liters boks allerede bevist med godt salg i butikk. Nå er vi glade for å kunne tilby en eksklusiv aluminiumsflaske for våre serveringskundene, sier hun.

Øl med hvete
Til smrprty™ har Mack for første gang brukt innslag av hvete i resepten. Hveteøl har økende popularitet i Norden, men så langt har utenlandske merker som Paulaner Weissbier fra München vært mest kjent her i landet.
- Smrprty er en funky pilsner med en fruktig aroma. Innslaget av hvete i resepten gir oss et lyst øl med en spennende, litt syrlig smak. Og at smaken slår an viser kåringen til årets beste sommerøl i fagbladet Apéritif, som er en viktig referanse for serveringsbransjen både på øl og vin, forteller Bakken.

Nå er riktignok ikke smrprty™ et helt ekte hveteøl, da kreves over 50 prosent hvete i ølet.
- Ifølge bryggerimesteren vår er det ikke 50, men noenoghemmelig-prosent hvete i vår resept, avslører Bakken.

Merket for god design
Da Mack utfordret juleklisjeene med White Xmas jula 2002, ble designet på boksen belønnet med Merket for god design fra Norsk Designråd.
- Utmerkelsen vi fikk for White Xmas henger høyt, og inspirerer til videreutvikling, avslutter Bakken.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her