Årets beste sommerøl i eksklusiv aluminiumsflaske

Konseptølet smrprty™ fra Macks Ølbryggeri, nylig kåret til årets beste sommerøl av Apéritif, kommer nå i egne 0,33 liters aluminiumsflasker kun for serveringssteder. Dette er første gang bryggeriet har utviklet en egen emballasje bare for serveringsbransj
Redaksjonen
11 Juni 2004 - 02:00

- Vi har tidligere sett at design har mye å si for forbruker, og spesielt i serveringsmarkedet er den riktige innpakningen av avgjørende betydning. Vi jobber kontinuerlig med utviklingen av både øl og design, sier produktsjef Victoria Bakken i Macks Ølbryggeri.

Smrprty™ er et konsept spesielt utviklet for sommerens trendy parties og festivaler. Både designuttrykket og ølet er unikt i norsk sammenheng, og henvender seg til livsnytere som setter pris på funky musikk og øl som smaker like bra som det ser ut.

- Vi vet at det er mange som ønsker et alternativ til sol og skjærgård, det har smrprty på 0,5 liters boks allerede bevist med godt salg i butikk. Nå er vi glade for å kunne tilby en eksklusiv aluminiumsflaske for våre serveringskundene, sier hun.

Øl med hvete
Til smrprty™ har Mack for første gang brukt innslag av hvete i resepten. Hveteøl har økende popularitet i Norden, men så langt har utenlandske merker som Paulaner Weissbier fra München vært mest kjent her i landet.
- Smrprty er en funky pilsner med en fruktig aroma. Innslaget av hvete i resepten gir oss et lyst øl med en spennende, litt syrlig smak. Og at smaken slår an viser kåringen til årets beste sommerøl i fagbladet Apéritif, som er en viktig referanse for serveringsbransjen både på øl og vin, forteller Bakken.

Nå er riktignok ikke smrprty™ et helt ekte hveteøl, da kreves over 50 prosent hvete i ølet.
- Ifølge bryggerimesteren vår er det ikke 50, men noenoghemmelig-prosent hvete i vår resept, avslører Bakken.

Merket for god design
Da Mack utfordret juleklisjeene med White Xmas jula 2002, ble designet på boksen belønnet med Merket for god design fra Norsk Designråd.
- Utmerkelsen vi fikk for White Xmas henger høyt, og inspirerer til videreutvikling, avslutter Bakken.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her