Årets beste vinkart og barkart

Nå kan ditt serveringssted være med å kjempe om tittelen årets beste vinkart eller beste barkart. Og det er ikke slik at det er kartet med de dyreste vinene eller det med de mest originale drinkene som vinner. En meget kvalifisert jury skal ta hensyn til
Redaksjonen
27 Juni 2002 - 02:00

Det er Vin- og Brennevinsimportørenes Forening, Apéritif og den Norske Vinkelner Forening som står bak konkurransen som er ny av året og som skal bli en årlig foreteelse. Prisutdelingen vil skje på Norwegian Wine Expo 2002 i Oslo Konserthus den 7. oktober. Vinnerne vil få en plakett som tydelig forteller gjestene at de besøker et serveringssted som leverer topp kvalitet også i forhold til pris. Vinnerne vil selvfølgelig bli behørig omtalt, og vi regner også med at andre medier vil interessere seg for prisen ved å omtale de seirende serveringsstedene og konkurransen.

I vinkartkonkurransen gis det i tillegg til en hovedpris også en pris der det blir lagt ekstra vekt på pris i forhold til kvalitet for det som tilbys i kartet samt en vinner for det beste regionale utvalget (distrikt eller land). I barkartklassen vil det i tillegg til en hovedvinner bli gitt pris for beste kart når det gjelder kategoriene long drinks/cocktails og fatlagret brennevin (cognac, armagnac, rom eller whisky). Slik er det store muligheter også for de som ikke nødvendigvis har det bredeste utvalget å hevde seg i teten.

Påmeldingsfrist er satt til 1. september 2002.

Juryene
Vinkartkonkurransen: Christopher Moestue, Remi Madsen, Rune Pal, Aase E. Jacobsen
Barkartkonkurransen: Jesper Lind, Adelino Figueiro, Kenneth Nilsen, Inge Hilland, Roar Hildonen

Kriterier
Det er satt opp en rekke kriterier kartene blir bedømt ut fra. Disse er som følger:

Vinkart:

  • Bredde, både i forhold til de land som er representert samt bredde innenfor de enkelte landene

  • Dybde; hvor mange regioner innenfor de ulike prisnivåene, evt. dybde innen hver region

  • Kvalitet på utvalget, at vinene er typeriktige og gode for sine respektive distrikter

  • Et vinkart som stemmer overens med restaurantens konsept, vinene må sees i forhold til menyen

  • Pris i forhold til kvalitet

  • Ortografi, at vinenes navn må være riktig stavet, riktig bruk av årgang etc.

  • Annet som kommentarer i vinkartet, anbefalinger eller lignende kan gi ekstra skår

Barkart:

  • Tilstedeværelse av klassikere

  • Bredde; noe for enhver smak

  • Policy når det gjelder råvarer

  • Ortografi, at drinkenes og øvrige produkters navn er riktig stavet

  • Pris

  • Annet, som stedets strategi eller konsept, at kartet stemmer overens med stedets formål

I situasjoner med habilitetsproblemer vil de angjeldende jurymedlemmene avstå fra å bedømme.

Påmeldinger bes fortrinnsvis sendt pr. e-post, alternativt fax eller post, til:

Norwegian Wine Expo
c/o Gambit AS
v/ Elisabeth Langballe
Pb 1341 Vika
0113 Oslo
Tlf.: 22 04 82 13
Faks: 22 04 82 01

Spørsmål om kriterier eller andre henvendelser i begge klasser sendes til adressen over og vil bli videresendt til de respektive juryformenn.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her