Årets mest fornuftige julegave

For den som prøver å spise så rent som mulig, er landets første økologiske kokebok et must. Lekker er den også og veldig hyggelig og optimistisk lesning. En kokebok som tar råvarene og produsentene på alvor.

Slipp råvarene løs er signert Tønsberg-kokken Svein Aasen og er en av høstens viktigste bidrag til kokebokvrimmelen. Årsaken er at den har råvarene og de som fremstiller dem i fokus. Her blir du kjent med en håndfull samvittighetsfulle matvareprodusenter som har et mål i livet. Nemlig å behandle råvaren, enten det er flora eller fauna, så pent som mulig før det er tid for å høste eller slakte.

Uten dokumenterbart rene råvarer blir det ikke både trygg og ren mat. De siste ukers mediedebatt bør være god nok grunn til å være enig i den påstanden. Men denne boka handler ikke om renhet primært men om den gode smaken, og at grunnen til at økologisk er bedre enn konvensjonelt landbruk, er at smaken blir bedre og mer ekte.

Enten du er interessert i økologisk mat eller opptatt av  hva du putter i munnen, er denne boka et must og noe du vil ha stor glede og nytte av. Selvsagt inneholder den også en rekke oppskrifter, noe nytt og noe vi har sett før. Men alle oppskriftene tar utgangspunkt i de gode råvarene.
Kokeboken fås i bokhandelen for kroner 350. (ISBN 82 92410 00 7)

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen