Matkurs og vinkurs

Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Foto: (Istock - K2_keyleter)

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Du får et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.
02 Juni 2025 - 10:00

Den 11. juni inviterer JP wines til en spennende winemakers dinner på Vineria Ventidue med vinprodusenten Zorzettig. Her får du smake både pinot grigio, sauvignon blanc, gewürztraminer og de mer ukjente, men desto spennende druene schioppettino, og refosco.

Zorzettig ble grunnlagt i 1874 og har som mål å lage viner som er godt forankret i territoriet, og setter kvalitet og identitet først. Familien er stolte av å komme fra Friuli, og blir i dag drevet av Annalisa Zorzettig, en modig vinmaker som fører familiens arv videre med stolthet. Vingården ligger i solfylte åssider nær grensen til Slovenia, på jordsmonnet ponca – en mineralrik, marin sedimentasjon kjent for å gi vinene særpreg, dybde og lagringsdyktighet. Økosystemet er helt unikt og krever lite vanning. De ønsker å beskytte og øke det biologiske mangfoldet på vingården, og de siste årene har de installert økologisk infrastruktur for dette formålet.

Zorzettig - over 150 år gammel vinprodusent Foto: Zorzettig

Export manager, Alan Gaddi tar turen fra Friuli til Oslo for å presentere vinene og dele historien bak vingården og hver enkelt vin som serveres. Alan har en lang utdannelse og erfaring. Han er både utdannet ønolog og sommelier, i tillegg til å ha jobbet som vinmakerassistent i over 10 år i Nord-Italia.

Alan gleder seg til å møte deg den 11. juni. Foto: Zorzettig

Vineria Ventidue setter sammen en 4-retters meny som perfekt skal komplementere vinene fra Zorzettig. Vineria Ventidue har siden 2017 vært en populær restaurant som serverer autentisk italiensk mat. De har mottatt annerkjennelsen «Top Italian restaurants outside Italy» av restaurantguiden Gambero Rosso - så her kommer du rett inn i en autentisk italiensk atmosfære.

Dette vil du ikke gå glipp av! Ta med deg nære og kjære og meld deg på før det blir utsolgt.

Zorzettig (400 x 600 px) (450 x 600 px) (1).png
Foto:

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så godt kan selv fiskepudding smake
Dagens rett
Smørbrød med varm fiskepudding, plommetomater og remulade

Så godt kan selv fiskepudding smake

Med en god fiskepudding lager du lett en lekker hverdagsrett slik som denne herlige oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her