Avduket nye Chianti Classico

Avduket nye Chianti Classico

Stor ståhei da resultatet av Chianti Classicos ekstreme makeover ble presentert i Firenze.
05 Mars 2013 - 12:10

Etter to års arbeid var det i forrige uke tid for å vise fram "merkevaren" Chianti Classico i ny drakt. 150 journalister fra 30 land var til stede da en ny logo, etikettdesign og – ikke minst – en ny klassifisering ble avduket i Firenze. Det skriver bransjenettstedet Civiltà del bere.

Den nye klassifiseringen har fått navnet Gran Selezione. Den skal etter planen stå for sju prosent av produksjonen i Chianti Classico, og blir betegnelsen på områdets beste og strengest utvalgte viner, derav navnet. Disse elitevinene skal kun inneholde saften fra druer som er høstet innenfor Chianti Classicos grenser. De skal lagres i minst 30 måneder hvorav tre i flaske.

Kravene til Riserva - den opprinnelige toppklassifiseringen - er også blitt strengere. Disse vinene kan nå selges først etter 24 måneder.

I tillegg skal reglene for produksjon av Riserva, som til nå har stått for 30 prosent av produksjonen og 40 prosent av inntektene, endres. Nå må produsentene på et tidligere stadium avgjøre hvilke druer som skal benyttes til ulike viner når de søker om godkjenning.

På pressekonferansen ble også Chianti Classicos svarte hane - Gallo Nero - vist fram i ny drakt. I tillegg til at logoen blir ny, skal hanen flyttes fra toppen av korken til flaskehalsen.

Eksporten av Chianti Classico har økt kraftig i løpet av de siste årene. I 2012 gjorde salget til utlandet et kraftig byks, og Canada var landet som økte importen aller mest.

LES OGSÅ: Gallo Negro til stylist

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her