Avviser påstander fra Ekjord AS om ulovlig bransjeatferd

I forbindelse med behandlingen av Ekjordsaken er det blitt fremsatt påstander fra selskapet om at det er vanlig praksis å selge alkoholholdig drikke uten nødvendig bilag og dokumentasjon. Dette er en påstand som Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) avviser på det sterkeste.

- Påstandene fra Ekjord er svært grove og har ingenting med virkeligheten å gjøre. At Ekjord prøve å forsvare egne brudd på regelverket med usakelige beskyldninger mot resten av bransjen ser vi på som svært graverende, sier Pål Atle Skjervengen Styreformann i VBF.
 
I forbindelse med behandlingen av Ekjords brudd på alkoholloven har det blitt fremmet påstander fra selskapet, om at det ikke er uvanlig i bransjen å selge alkoholholdig drikk uten noen form for dokumentasjon av salget. Påstandene ble gjengitt i pressemelding fra Arbeids - og sosialdepartementet (22.juni), hvor departementet ba Sosial - og helsedirektoratet om å undersøke opplysningene nærmere.
 
- VBF tar alle anklager mot næringen svært alvorlig, men er glad for at det ikke er avdekket graverende forhold blant våre medlemmer. Det sier seg selv at alle aktører som driver seriøs foretningsdrift også fører nødvendig dokumentasjon for salg av sine produkter. Vi oppfatter derfor påstandene fra Ekjord som et desperat angrep rettet mot seriøse konkurrenter og føler oss svært sikre på at direktoratet vil konkludere med at påstandene er totalt grunnløse, sier Skjervengen.
 
Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF) har i dag hatt et møte med Arbeids - og sosialdepartementet og vil følge opp saken med Sosial - og helsedirektoratet over helgen.
 
- VBF har tatt initiativ til å bistå alle relevante myndigheter. Dette slik at denne saken kan avklares så fort som mulig og bransjen kan bli renvasket for denne type usakelige påstander, sier Pål Atle Skjevengen i Vin- og brennevinleverandørenes forening (VBF).
 
Ekjord as er ikke medlem i Vin - og brennevinleverandørenes forening (VBF).
 
Kilde: VBF

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen