Bache-Gabrielsen i Orcan

Fra nyttår bytter Bache-Gabrielsen partner i Norge og går fra Haugen-gruppen til Orcan Beverage. Der sitter Ola Nersnæs som i sin tid var med på å løfte cognacmerket opp til en suveren markedsleder.
Redaksjonen
18 November 2004 - 01:00

Bache-Gabrielsen er fremdeles det største brandet i Norge. Bache-Gabrielsen 3 kors er markedsleder i sitt segment. Det samme er xo og det som kalles extra fra samme produsent. Men totalt er volumet til Tiffon med sine to brand Braastad og Bonaparte ligger et hestehode foran i øyeblikket.
 
Bache-Gabrielsens solgte volum har stått på stedet hvil de tre siste årene mens cognacmarkedet totalt har økt. Hittil i år er økningen på 7,8 prosent. Faktisk er det de siste 12 måneder solgt hele 2,864 millioner helflasker (70 cl).
 
At ikke Bache-Gabrielsen har fått del av økningen, har nok uroet mannen med norske aner og kan være en av grunnene til at han nå forlater Haugen-gruppen.
 
Da er det selvfølgelig trygt å henvede seg til Orcan Beverage og Ola Nersnæs som til de grader kjenner produktene og produsenten fra før av. Nersnæs bekrefter at selskapet fra nyttår tar over, men er ikke villig til å kommentere ut over det.
 
Antoine Braastad har gjort en iherdig innstats på det norske markedet for selge sitt selskaps produkt og på den måten skapt en nærhet til markedet som Bache-Gabrielsen ikke på samme måte har fått til. Nå vil det trolig bli satset mer på den strategien fra Orcans side.
 
Etter hva Apéritif erfarer skal Orcan være agent for Bache-Gabrielsen i Norge mens logistikk og importørfunksjonen er lagt til Vectura.
 
Vinmonopolets satsingsområde i mars neste er år cognac. Av 20 cognacer som polet vil ta inn av såkalte usminkede er hele fire fra Bache-Gabrielsen. Det må være en god start for Orcan og dets franske følge.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Innlandet slår seg sammen som Matfylket

Stadig flere regioner samarbeider og slår seg sammen for å løfte sine spesialiteter innen lokalmat, landbruk og reiseliv. Matfylket Innlandet er den nyeste av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her