Bache-Gabrielsen i Orcan

Fra nyttår bytter Bache-Gabrielsen partner i Norge og går fra Haugen-gruppen til Orcan Beverage. Der sitter Ola Nersnæs som i sin tid var med på å løfte cognacmerket opp til en suveren markedsleder.
Redaksjonen
18 November 2004 - 01:00

Bache-Gabrielsen er fremdeles det største brandet i Norge. Bache-Gabrielsen 3 kors er markedsleder i sitt segment. Det samme er xo og det som kalles extra fra samme produsent. Men totalt er volumet til Tiffon med sine to brand Braastad og Bonaparte ligger et hestehode foran i øyeblikket.
 
Bache-Gabrielsens solgte volum har stått på stedet hvil de tre siste årene mens cognacmarkedet totalt har økt. Hittil i år er økningen på 7,8 prosent. Faktisk er det de siste 12 måneder solgt hele 2,864 millioner helflasker (70 cl).
 
At ikke Bache-Gabrielsen har fått del av økningen, har nok uroet mannen med norske aner og kan være en av grunnene til at han nå forlater Haugen-gruppen.
 
Da er det selvfølgelig trygt å henvede seg til Orcan Beverage og Ola Nersnæs som til de grader kjenner produktene og produsenten fra før av. Nersnæs bekrefter at selskapet fra nyttår tar over, men er ikke villig til å kommentere ut over det.
 
Antoine Braastad har gjort en iherdig innstats på det norske markedet for selge sitt selskaps produkt og på den måten skapt en nærhet til markedet som Bache-Gabrielsen ikke på samme måte har fått til. Nå vil det trolig bli satset mer på den strategien fra Orcans side.
 
Etter hva Apéritif erfarer skal Orcan være agent for Bache-Gabrielsen i Norge mens logistikk og importørfunksjonen er lagt til Vectura.
 
Vinmonopolets satsingsområde i mars neste er år cognac. Av 20 cognacer som polet vil ta inn av såkalte usminkede er hele fire fra Bache-Gabrielsen. Det må være en god start for Orcan og dets franske følge.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her