Bagatelle får kritikk

Eivind Hellstrøm og Bagatelle har nok en gang fått refs av Mattilsynet.
Redaksjonen
13 Mars 2009 - 17:55

I fjor ble Hellstrøm kritisert for å ha tilbredt ulovlig rådyrkjøtt. Nå får Bagatelle igjen kritikk i en ny rapport fra Mattilsynet.
 
Mattilsynets folk inspiserte restauranten i slutten av februar. Tre avvik ble funnet.
 
Dårlig nedkjøling
Det var mangelfull styring og kontroll med kritiske punkter, blant annet renhold, nedkjøling av kjøtt, og styring og kontroll av skadedyr.
 
Det var også mangelfullt vedlikehold av lokaler.
 
Det ble også konstatert avvik når det gjelder etterlevelse av egne kontrollrutiner.
 
Syv anmerkninger
I tillegg til avvikene ble det notert syv anmerkninger.
 
Bagatelle har en Michelin-stjerne (Red. anm.: Bagatelle fikk 16. mars 2008 tilbake sin andre stjerne). Restauranten ønsker ikke å kommentere saken.
 
- Vi har ingen kommentar til Mattilsynets rapport, utover at det er positivt at de jobber med å finne forbedringspotensiale for vår restaurant, sier Andrine Wefring ved Bagatelle til Aftenposten.no.
 
Rettet opp
Mattilsynet sier at avvikene nå skal være rettet opp.
 
- Vi har fått greie tilbakemeldinger fra Bagatelle som ivaretar de varslene vi sendte ut, sier distriktssjef Kjetil Berg ved Mattilsynet.
 
Umerket kjøtt
En av anmerkningene gjelder oppbevaring av umerket rådyrkjøtt i fryseren. Restauranten fikk liknende kritikk i fjor høst.
 
Hellstrøm fikk da kritikk for et rådyrslakt som ikke var kontrollert av veterinær. Dermed var det ikke lovlig å selge, og Bagatelle fikk omsetningsforbud på slaktet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her