Bagatelle får kritikk

Eivind Hellstrøm og Bagatelle har nok en gang fått refs av Mattilsynet.

I fjor ble Hellstrøm kritisert for å ha tilbredt ulovlig rådyrkjøtt. Nå får Bagatelle igjen kritikk i en ny rapport fra Mattilsynet.
 
Mattilsynets folk inspiserte restauranten i slutten av februar. Tre avvik ble funnet.
 
Dårlig nedkjøling
Det var mangelfull styring og kontroll med kritiske punkter, blant annet renhold, nedkjøling av kjøtt, og styring og kontroll av skadedyr.
 
Det var også mangelfullt vedlikehold av lokaler.
 
Det ble også konstatert avvik når det gjelder etterlevelse av egne kontrollrutiner.
 
Syv anmerkninger
I tillegg til avvikene ble det notert syv anmerkninger.
 
Bagatelle har en Michelin-stjerne (Red. anm.: Bagatelle fikk 16. mars 2008 tilbake sin andre stjerne). Restauranten ønsker ikke å kommentere saken.
 
- Vi har ingen kommentar til Mattilsynets rapport, utover at det er positivt at de jobber med å finne forbedringspotensiale for vår restaurant, sier Andrine Wefring ved Bagatelle til Aftenposten.no.
 
Rettet opp
Mattilsynet sier at avvikene nå skal være rettet opp.
 
- Vi har fått greie tilbakemeldinger fra Bagatelle som ivaretar de varslene vi sendte ut, sier distriktssjef Kjetil Berg ved Mattilsynet.
 
Umerket kjøtt
En av anmerkningene gjelder oppbevaring av umerket rådyrkjøtt i fryseren. Restauranten fikk liknende kritikk i fjor høst .
 
Hellstrøm fikk da kritikk for et rådyrslakt som ikke var kontrollert av veterinær. Dermed var det ikke lovlig å selge, og Bagatelle fikk omsetningsforbud på slaktet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen