Bagatelle får kritikk

Eivind Hellstrøm og Bagatelle har nok en gang fått refs av Mattilsynet.
Redaksjonen
13 Mars 2009 - 16:55

I fjor ble Hellstrøm kritisert for å ha tilbredt ulovlig rådyrkjøtt. Nå får Bagatelle igjen kritikk i en ny rapport fra Mattilsynet.
 
Mattilsynets folk inspiserte restauranten i slutten av februar. Tre avvik ble funnet.
 
Dårlig nedkjøling
Det var mangelfull styring og kontroll med kritiske punkter, blant annet renhold, nedkjøling av kjøtt, og styring og kontroll av skadedyr.
 
Det var også mangelfullt vedlikehold av lokaler.
 
Det ble også konstatert avvik når det gjelder etterlevelse av egne kontrollrutiner.
 
Syv anmerkninger
I tillegg til avvikene ble det notert syv anmerkninger.
 
Bagatelle har en Michelin-stjerne (Red. anm.: Bagatelle fikk 16. mars 2008 tilbake sin andre stjerne). Restauranten ønsker ikke å kommentere saken.
 
- Vi har ingen kommentar til Mattilsynets rapport, utover at det er positivt at de jobber med å finne forbedringspotensiale for vår restaurant, sier Andrine Wefring ved Bagatelle til Aftenposten.no.
 
Rettet opp
Mattilsynet sier at avvikene nå skal være rettet opp.
 
- Vi har fått greie tilbakemeldinger fra Bagatelle som ivaretar de varslene vi sendte ut, sier distriktssjef Kjetil Berg ved Mattilsynet.
 
Umerket kjøtt
En av anmerkningene gjelder oppbevaring av umerket rådyrkjøtt i fryseren. Restauranten fikk liknende kritikk i fjor høst.
 
Hellstrøm fikk da kritikk for et rådyrslakt som ikke var kontrollert av veterinær. Dermed var det ikke lovlig å selge, og Bagatelle fikk omsetningsforbud på slaktet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her