Båndspagetti med gorgonzolasaus og Fruktsalat med mandelkrem

Dagen etter Palmesøndag satser vi litt italiensk med tilhørende fransk drikke og kanskje hva vi tror er en urgammel norsk dessert - riktig nok med innslag av nyere fruktvarianter.

Båndspagetti med gorgonzolasaus
4 porsjoner
2 ss smør eller margarin
175 g Gorgonzola ost
1½ dl kremfløte
2 ss tørr hvitvin
1 ss frisk hakket salvie
salt, pepper
350 g tagliatelle

Smelt smøret i en tykkbunnet kjele. Smuldre osten i det smeltede smøret. Rør over svak varme til osten er smeltet. Tilsett fløte og vin, og visp kraftig. Rør i hakket salvie, og krydre med salt og pepper. La sausen småkoke under stadig omrøring til den er passe tykk.. Ta den av varmen. Kok pastaen i lettsaltet vann til den så vidt er mør, ca 8-10 min. La den renne godt av seg. Varm opp ostesausen under kraftig omrøring. Fordel pastaen i fire porsjonsboller, fordel sausen over, og server med brød og gjerne en god olje.

Drikkeforslag:
Cuvée du Midi 1998, Oc (Cave Solertin) 300 cl kr. 271,20. Vinen har en innbydende strågul farge, moden fruktighet med preg av mineraler og pære.

Fruktsalat med mandelkrem
4-6 personer
1 liten honningmelon
1 ananas, evt. boks usøtet hermetiske ananas
2 kiwi
2 syrlige epler
2 bananer
6 tørkede fiken
saften av 1 appelsin

Krem:
50 g mandler
3 eggeplommer
1 dl sukker
2 ss sitronsaft
1 dl søt hvitvin
2 dl fløte

Skrell melonen og skjær den i små biter. Del frisk ananas i fire på langs, og fjern midtstokken. Løsne fruktkjøttet fra skallet, og skjær det i små biter. Skrell kiwi, epler og banan og del opp i passende biter. Tørket fiken skjæres i tynne skiver. Hell over presset appelsinsaft, og bland lett. Tildekkes og settes kaldt.

Skåld mandlene og del halvparten i flak. Resten hakkes meget fint. Visp eggeplommer og sukker sammen i en bolle som settes over vannbad. Visp sitronsaft og vin i eggekremen vekselvis. Ta bollen av varmen når kremen er tyknet. Vend i hakkede mandler og lettvispet fløte i kremen, og hell den over i en serveringsmugge. Dryss på mandelflak, og server den lunkne kremen til salaten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen