Bare 20 av 900 vil ha stjernemerking

Bare 20 av 900 vil ha stjernemerking

Norske hoteller er ikke interessert i å pryde fasaden med stjerner.

Trond Giskes plan om å få til en nasjonal stjernemerking av norske hoteller har fått en treg start. Bare 23 av landets 963 hoteller har takket ja til å få standarden klassifisert, skriver Aftenposten.

– 23 hoteller er selvsagt ikke mange. Men vi tror nok flere sitter på gjerdet. Hotellstjerner er nytt i Norge, og målet er at vi innen fire år skal ha 65 prosent av hotellene med i ordningen, sier prosjektleder for stjernemerkingen, Anita Blomberg-Nygård i Norsk Akkreditering, til avisa.

LES OGSÅ: Hotellstjernene kommer

Flere norske hotellkjeder sier nei til merking. De mener gjesters vurderinger på nett er viktigere, riktigere og mindre kostbart.

Hotellsammenslutningen De Historiske Hotel og Spisesteder har også kritisert merkeordningen for å være irrelevant for gruppens medlemmer.

LES OGSÅ: – Passer ikke for oss

Blomberg-Nygård er uenig og mener antall stjerner har betydning for hvilket hotell gjester velger. Hun har skaffet de offisielle stjernene innpass hos reisenettstedene Tripadvisor og Expedia.

Rica har valgt å teste ordningen på Ishavshotellet i Tromsø.

– Dette for å teste ut hvordan ordningen fungerer i praksis. Senere på året vil vi evaluere pilotperioden, sier kommersiell direktør i Rica Hotels, Pål Semb-Johansen.

På Voksenåsen hotell i Oslo er hotelldirektør Tommy Kleiman storfornøyd med å være ett av de første stedene som er blitt vurdert og klassifisert.

– Jeg synes jo det var en morsom prosess som gjør at jeg i dag har en bedre innsikt i mitt produkt enn før. Vi skal bruke dette aktivt i vår markedsføring. Jeg tror nok også at de andre hotellene følger etter om en stund, sier han til Aftenposten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen