Barilla lanserer ny pesto

Pesto går så det suser i Norge. Det siste året har forbruket steget med 93 prosent i forhold til året før, og i fjor ble det solgt 65 000 liter pesto i Norge. Nå kommer Barilla med sin nye Pesto alla Siciliana, med smak av soltørkede tomater.
Redaksjonen
05 Desember 2002 - 02:01

Nordmenn er glad i pesto, det er det ingen tvil om. Den italienske pastasausen, som opprinnelig kommer fra Genoa, er blitt en del av den norske matkulturen og vi spiser den ikke bare til pasta.

Den nye sorten Pesto alla Siciliana, er laget etter en lokal oppskrift fra Sicilia og består av de beste råvarene som italienske solfylte sletter produserer. Pesto alla Siciliana inneholder tomat, hvitløk, ricottaost, olivenolje, pinjekjerner, basilikum og parmesanost. Innslaget av ulike ostesorter gjør at den røde pestoen er mildere i smaken enn den grønne, noe som gjør den verdsatt av både store og små. Den passer utmerket i pastasalater og til alle typer av nykokt pasta. Et glass inneholder 190 gram som er rikelig til fire personer.

- Pesto er som et krydder og kan derfor, ved siden av å spises til nykokt pasta, også blandes i maten som smaksforsterker. Det er ikke noe som er rett eller galt, det er kun din egen smak og fantasi som er avgjørende. I tillegg til pasta kan man også anvende pesto i dressinger, dippsauser eller som marinade til kjøtt eller fisk, sier Caroline Hjelm, Brand Manager Norden, Barilla.

Pesto alla Siciliana er meget populær i Italia. Allerede et halvt år etter lanseringen i Italia sto den for nesten halvparten av Barillas pestosalg.

- Det beste beviset på at vi har lykkes med et nytt produkt er når det foretrekkes av de italienske forbrukerne. De vet hvordan god pesto skal smake, tilføyer Hjelm. Pesto alla Siciliana kjøpes i butikk og koster cirka 29 kroner.

Her finner du fakta om pesto samt en rekke oppskrifter

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her