Barilla lanserer ny pesto

Pesto går så det suser i Norge. Det siste året har forbruket steget med 93 prosent i forhold til året før, og i fjor ble det solgt 65 000 liter pesto i Norge. Nå kommer Barilla med sin nye Pesto alla Siciliana, med smak av soltørkede tomater.

Nordmenn er glad i pesto, det er det ingen tvil om. Den italienske pastasausen, som opprinnelig kommer fra Genoa, er blitt en del av den norske matkulturen og vi spiser den ikke bare til pasta.

Den nye sorten Pesto alla Siciliana, er laget etter en lokal oppskrift fra Sicilia og består av de beste råvarene som italienske solfylte sletter produserer. Pesto alla Siciliana inneholder tomat, hvitløk, ricottaost, olivenolje, pinjekjerner, basilikum og parmesanost. Innslaget av ulike ostesorter gjør at den røde pestoen er mildere i smaken enn den grønne, noe som gjør den verdsatt av både store og små. Den passer utmerket i pastasalater og til alle typer av nykokt pasta. Et glass inneholder 190 gram som er rikelig til fire personer.

- Pesto er som et krydder og kan derfor, ved siden av å spises til nykokt pasta, også blandes i maten som smaksforsterker. Det er ikke noe som er rett eller galt, det er kun din egen smak og fantasi som er avgjørende. I tillegg til pasta kan man også anvende pesto i dressinger, dippsauser eller som marinade til kjøtt eller fisk, sier Caroline Hjelm, Brand Manager Norden, Barilla.

Pesto alla Siciliana er meget populær i Italia. Allerede et halvt år etter lanseringen i Italia sto den for nesten halvparten av Barillas pestosalg.

- Det beste beviset på at vi har lykkes med et nytt produkt er når det foretrekkes av de italienske forbrukerne. De vet hvordan god pesto skal smake, tilføyer Hjelm. Pesto alla Siciliana kjøpes i butikk og koster cirka 29 kroner.

Her finner du fakta om pesto samt en rekke oppskrifter

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen