Matkurs og vinkurs

BeerMakers Dinner i Oslo 4. desember

BeerMakers Dinner: Spennende ølmiddag med to store navn innen håndverksøl
Foto: (Julie H. Amundsen)

BeerMakers Dinner: Spennende ølmiddag med to store navn innen håndverksøl

Smak 11 fantastiske øl til en helt spesiell fem retters meny inspirert av julen. Denne herlige ølmiddagen finner sted på restaurant Stock i Barcode.
Julie Helene Amundsen
08 August 2018 - 17:18

Denne kvelden byr på usedvanlig mange deilige smaker. Kjøkkensjefen på Stock har satt sammen en meget spennende meny inspirert av julens beste råvarer. Til dette får du servert 11 smaksrik øl fra bryggeriene BrewDog i Skottland og Amundsen i Oslo, som trolig gir inspirasjon til hva som kan drikkes til julematen. Bryggeriene har plukket ut fem av sine beste øl som du får smake til denne menyen. Hvilke øl som smaker best til maten, får du være med å avgjøre, for her skal det kåres vinnere.

Unn deg selv en deilig førjulsmiddag

Rhiannon Page
Jørgen Hellevig

BrewDog ble etablert i Skottland i 2007 av  James Watt og Martin Dickie. Med inspirasjon fra amerikanske ølbryggeri, laget de lekne humle-drevne øl som raskt slo an.
Siden den gang har de vokst og vokst og kan nå regnes som et av verdens største håndverksbryggerier, men her er ikke kvanitet over kvalitet tilfellet. De utfordrer stadig med nye spennende vrier på klassiske øl. Denne kvelden får vi besøk av Rhiannon Page med den fengende tittelen International Beer Assassin.

Fra Nydalen i Oslo kommer Amundsen Bryggeri. Det hele startet som en brewpub ved Rådhuset, men der vokste de seg fort ut av lokalene. I februar 2017 flyttet de hovedproduksjonen til et nytt moderne bryggeri utenfor sentrum, og i dag har de virkelig satt sitt preg på Norges ølscene. De mestrer alt fra de mest leskende IPAer til kraftige beist av mørke stouts. Brygger Jørgen Hellevig kommer til Stock denne magiske kvelden.

Gå ikke glipp av denne gylne muligheten til å få smake masse godt øl, og ikke minst god mat. Ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig smakfull opplevelse!

  Foto: Julie H. Amundsen
Kveldens meny
  Foto: Julie H. Amundsen
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her