Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Foto: (Istock - Amy Mitchell)

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?
22 April 2025 - 08:00

Chardonnay er kjent som en av de mest allsidige og populære druene i verden, og den brukes til å lage et bredt spekter av viner, inkludert både stille og musserende varianter. Denne kvelden vil du blant annet få smake endrueviner og blends laget på chardonnay fra Frankrike, USA, Tyskland, Spania og Italia fra ulike produsenter:

Val de Mercy: Det er ikke mange slott i Chablis, Château du Val de Mercy ligger på Place de l’Eglise, like bak kirken i landsbyen Val de Mercy, i en eiendom som historisk sett huset Baron de Coulanges.

Tyler Winery: Justin Tyler Willett er en av få vinmakere i Santa Barbara som er født og oppvokst der. I 2005 etablerte han Tyler Winery. Justin er en av få vinmakere som har utviklet sin egen vingård med tilhørende vinmarker rundt: Mae Estate (16 ha) i Santa Rita Hills ble kjøpt i 2015, plantet i 2017, og 2019 var den første årgangen de lanserte av vinene basert på pinot noir og chardonnay fra denne eiendommen.

Flott utsikt på Tyler Winery Foto: Tyler Winery

Von Buhl: Reichsrat Von Buhl er et av Tysklands mest prestisjetunge og anerkjente vinhus. De eier en stor del av Erste Lage- og «GG» vinmarkene rundt Deidesheim og nord i Pfalz. Alle vinene er lett filtrerte og spontanfermentert. Vinhuset har 5 stjerner i Falstaff og 4 stjerner i Gault & Millau.

Fratelli Berlucchi: Vinhuset ble etablert i 1927, ligger i Borgonato Cortefranca midt i hjertet av Franciacorta, som ligger mellom Bergamo og Brescia. De eier 70 ha med egne vinmark innen DOCG Franciacorta og DOC Franciacorta. Freccianera er en av de eldste og best bevarte vingårdene i Franciacorta, en av få som aldri har skiftet eier.

Faustino: Bodegas Faustino, plassert i Oyón, Rioja Alavesa, har over 160 års erfaring med produksjon og aldring av førsteklasses viner. Bodegas Faustino er 100 prosent familieeid av familien Familia Martinez Zabala, hvor kjærlighet og respekt for naturen er to av pilarene vingårdens filosofi er basert på.

Louis Latour: Maison Louis Latour ble grunnlagt i 1797 i hjertet av Côte de Beaune og har siden den gang vært en familieeid virksomhet. De er anerkjent for sine pinot noir og chardonnay, og deres sortiment inkluderer over 120 viner som spenner fra verdensberømte grand cru-viner til elegante alternativer for enhver vinentusiast.

Sprudlende Nora skal guide dere gjennom kvelden! Foto: Tina Rekdal

Nora Paynter Gundersen har en fagutdannelse i vin- og brennevin, og et diploma i vinproduksjon fra Sør-Afrika. Hun har erfaring fra restaurant- og utelivsbransjen fra steder som Champagneria, Maaemo og Don Pippo, og har i flere år jobbet i vinimport. Nora er motivert og full av engasjement for menneskene, produktene og opplevelsene hun får møte, smake og delta på. Nora gleder seg stort til å guide dere gjennom denne kvelden i La Cave.

chardonnay.png [36.16 KB]
Endringer kan forekomme

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her