Behagelig boblevann til nyttårsaften

Ukens vin er nær sagt selvsagt musserende siden det stunder mot årsskiftet, og på nyttårsaften drikker "alle" boblevann - enten de liker det eller ei. Vårt valg til nyttårsskålen er lett å like også av de litt kresne ganer, men prislappen er bare halvpart
Aase E. Jacobsen
27 Desember 2000 - 17:52

Spanske Raimat Chardonnay Brut (varenr. 941, kr 105,10) er flott som så vel aperitiff som følge til forretter med skalldyr eller sågar lettere hovedretter med hvit fisk. Du kan derfor innlede nyttårsfeiringen med bobledrikken , fortsette med den til deler av måltidet og plukke den fram igjen når klokka nærmer seg midnatt. Praktisk for stressete verter.

Raimat Chardonnay Brut er også å få kjøpt i de aller fleste polbutikker hvilket er en fordel når det er så kort tid igjen. Men ikke vent for lenge, legg turen innom polet allerede i dag, så unngår du lange køer og utsolgtsituasjon på lørdag den 30.

Produsenten av denne såkalte cava''en som er spanjolenes betegnelse på musserende vin, er Raimat, som igjen er en del av Codorniu, nummer en innen cava foran konkurrenten og erkefienden Freixenet. Raimat holder til lenger inn i landet i landsdelen Catalonia enn de andre aktørene i den enorme spanske bobleindustri. Costers del Segre er appellasjonen for de stille vinene som dette moderne vinhuset produserer. Raimat skiller seg også fra de tradisjonelle cavaene ved at den er laget av bare chardonnaydruer - blanc de blancs som franskmennene kaller det.

Resultatet er utvilsomt mer raffinert enn med de klassiske cavadruene. Raimat Chardonnay Brut er elegant og frisk med de riktige aromaene av brød, mineraler, sitrus og epler. Boblene er fine og myke. Ettersmaken er svært bra.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her