Beste unge kokketalent

Beste unge kokketalent

22 år gamle Mads A. Hansen gikk av med seieren i den nyetablerte konkurransen Årets Masahirokokk 2012.
Aase E. Jacobsen
27 Mars 2012 - 15:31

Mads A. Hansen overbeviste mest av de i alt seks unge kokkene som var forhåndsutplukket til å konkurrere om tittelen Årets Masahirokokk 2012.

Hans «Stekt sei, sellerikrem, syrlig vinaigrette, crudité og skum med røyksmak» samt «Posjert kylling, tortellini med kyllingfarse, jordskokk, rødbeter og sjy» var, i følge juryleder Bjørn Svensson, totalt sett den beste tolkingen.

Savnet nytenkning

Utgangspunktet var en «mystery basket» med sei, Stange-kylling, grønnsaker samt «snacks» som kaviar, foie gras og trøffel. Jurysjef Svensson var godt fornøyd med innsatsen, men hadde likevel noen kommentarer til deltakerne:
– Vi hadde ventet oss noe mer moderne og tidsriktige vrier. Det manglet litt nytenking, slo han fast.

Vinneren selv hadde latt seg inspirere av kokkelandslaget for seiretten og stilen han praktiserer til daglig på Strand for kyllingen.
– Jeg var mest fornøyd med seien, sa Mads Hansen etter konkurransen. Og med premien som var en sjekk på 10.000 kroner samt et knivsett fra Masahiro-importøren Arons AS.

Årlig konkurranse

Det var Hansens fjerde kokkekonkurranse, og andre seier. Med seg på pallen hadde han Olav Børtveit, Kulinarisk Akademi og kollega og tidligere klassekamerat fra Ørskog Videregående Skole, Karl T. Andersen.

Det er Team Masahiro ved Bjørn Svensson, Kjartan Skjelde, Ole Martin Alfsen, Even Ramsvik, Tom Victor Gausdal og Svein Erik Renaa som har tatt initiativet til nysatsingen Årets Masahirokokk 2012 – som har som mål å finne frem til unge kokketalenter under 24 år.
– Etter Young Chef har det ikke vært noe godt tilbud for de yngste, forklarer Bjørn Svensson som selv vant denne konkurransen i 2000. Målet er at konkurransen skal bli årlig. Men mest sannsynlig legges den til en annen tid på året, når flere norske vekster er tilgjengelige.

Deltakere Årets Masahirokokk 2012

  • Mads A. Hansen, Strand

  • Olav Børtveit, Kulinarisk Akademi

  • Karl T. Andersen, Strand

  • Tommy Borgen, Staholdergaarden

  • Jørgen A. Ravneberg, Ylajali

  • Fredrik Klev, Kulinarisk Akademi

Foto: Julie H. Amundsen

 
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar
Dagens rett
Rødkålsalat med fiken og søtpotet

Når tilbehøret er i boks, er middagen klar

Denne juleinspirerte salaten passer sammen med alt det gode du har i kjøleskapet for tiden. Og rødkål bør være i enhver grønnsaksskuff i ukene framover.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her