Beste unge kokketalent

Beste unge kokketalent

22 år gamle Mads A. Hansen gikk av med seieren i den nyetablerte konkurransen Årets Masahirokokk 2012.
Aase E. Jacobsen
27 Mars 2012 - 16:31

Mads A. Hansen overbeviste mest av de i alt seks unge kokkene som var forhåndsutplukket til å konkurrere om tittelen Årets Masahirokokk 2012.

Hans «Stekt sei, sellerikrem, syrlig vinaigrette, crudité og skum med røyksmak» samt «Posjert kylling, tortellini med kyllingfarse, jordskokk, rødbeter og sjy» var, i følge juryleder Bjørn Svensson, totalt sett den beste tolkingen.

Savnet nytenkning

Utgangspunktet var en «mystery basket» med sei, Stange-kylling, grønnsaker samt «snacks» som kaviar, foie gras og trøffel. Jurysjef Svensson var godt fornøyd med innsatsen, men hadde likevel noen kommentarer til deltakerne:
– Vi hadde ventet oss noe mer moderne og tidsriktige vrier. Det manglet litt nytenking, slo han fast.

Vinneren selv hadde latt seg inspirere av kokkelandslaget for seiretten og stilen han praktiserer til daglig på Strand for kyllingen.
– Jeg var mest fornøyd med seien, sa Mads Hansen etter konkurransen. Og med premien som var en sjekk på 10.000 kroner samt et knivsett fra Masahiro-importøren Arons AS.

Årlig konkurranse

Det var Hansens fjerde kokkekonkurranse, og andre seier. Med seg på pallen hadde han Olav Børtveit, Kulinarisk Akademi og kollega og tidligere klassekamerat fra Ørskog Videregående Skole, Karl T. Andersen.

Det er Team Masahiro ved Bjørn Svensson, Kjartan Skjelde, Ole Martin Alfsen, Even Ramsvik, Tom Victor Gausdal og Svein Erik Renaa som har tatt initiativet til nysatsingen Årets Masahirokokk 2012 – som har som mål å finne frem til unge kokketalenter under 24 år.
– Etter Young Chef har det ikke vært noe godt tilbud for de yngste, forklarer Bjørn Svensson som selv vant denne konkurransen i 2000. Målet er at konkurransen skal bli årlig. Men mest sannsynlig legges den til en annen tid på året, når flere norske vekster er tilgjengelige.

Deltakere Årets Masahirokokk 2012

  • Mads A. Hansen, Strand

  • Olav Børtveit, Kulinarisk Akademi

  • Karl T. Andersen, Strand

  • Tommy Borgen, Staholdergaarden

  • Jørgen A. Ravneberg, Ylajali

  • Fredrik Klev, Kulinarisk Akademi

Foto: Julie H. Amundsen

 
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her