Beste unge kokketalent

Beste unge kokketalent

22 år gamle Mads A. Hansen gikk av med seieren i den nyetablerte konkurransen Årets Masahirokokk 2012.

Mads A. Hansen overbeviste mest av de i alt seks unge kokkene som var forhåndsutplukket til å konkurrere om tittelen Årets Masahirokokk 2012.

Hans «Stekt sei, sellerikrem, syrlig vinaigrette, crudité og skum med røyksmak» samt «Posjert kylling, tortellini med kyllingfarse, jordskokk, rødbeter og sjy» var, i følge juryleder Bjørn Svensson, totalt sett den beste tolkingen.

Savnet nytenkning

Utgangspunktet var en «mystery basket» med sei, Stange-kylling, grønnsaker samt «snacks» som kaviar, foie gras og trøffel. Jurysjef Svensson var godt fornøyd med innsatsen, men hadde likevel noen kommentarer til deltakerne:
– Vi hadde ventet oss noe mer moderne og tidsriktige vrier. Det manglet litt nytenking, slo han fast.

Vinneren selv hadde latt seg inspirere av kokkelandslaget for seiretten og stilen han praktiserer til daglig på Strand for kyllingen.
– Jeg var mest fornøyd med seien, sa Mads Hansen etter konkurransen. Og med premien som var en sjekk på 10.000 kroner samt et knivsett fra Masahiro-importøren Arons AS.

Årlig konkurranse

Det var Hansens fjerde kokkekonkurranse, og andre seier. Med seg på pallen hadde han Olav Børtveit, Kulinarisk Akademi og kollega og tidligere klassekamerat fra Ørskog Videregående Skole, Karl T. Andersen.

Det er Team Masahiro ved Bjørn Svensson, Kjartan Skjelde, Ole Martin Alfsen, Even Ramsvik, Tom Victor Gausdal og Svein Erik Renaa som har tatt initiativet til nysatsingen Årets Masahirokokk 2012 – som har som mål å finne frem til unge kokketalenter under 24 år.
– Etter Young Chef har det ikke vært noe godt tilbud for de yngste, forklarer Bjørn Svensson som selv vant denne konkurransen i 2000. Målet er at konkurransen skal bli årlig. Men mest sannsynlig legges den til en annen tid på året, når flere norske vekster er tilgjengelige.

Deltakere Årets Masahirokokk 2012

  • Mads A. Hansen, Strand

  • Olav Børtveit, Kulinarisk Akademi

  • Karl T. Andersen, Strand

  • Tommy Borgen, Staholdergaarden

  • Jørgen A. Ravneberg, Ylajali

  • Fredrik Klev, Kulinarisk Akademi

Foto: Julie H. Amundsen

 
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen