Bibendum styrker seg på Koskenkorva

Fra 1. juli overtar Bibendum importør- og distribusjonsansvaret for Koskenkorva, Norges nest største vodkamerke.
Redaksjonen
12 Mai 2005 - 01:00

I fjor drakk vi godt over 450.000 liter av den finske vodkaen som Bibendum nå overtar hovedansvaret for i det norske markedet. Bibendum overtar produktet fra Bacardi Martini Norge AS.
 
- Koskenkorva er bokstavelig talt et sterkt tilskudd i vår produktportefølje. Jeg er veldig fornøyd med at vi får ansvaret for en så godt etablert merkevare. Vi høster nå resultater av den omstruktureringsprosessen vi startet på i 2004 og jeg er godt fornøyd med den utviklingen vi har hatt så langt i år, sier Thomas Patay som er Country Manager for Bibendum i Norge.
 
Bevegelser i det norske sprit- og vinmarkedet
I 2004 overtok også Bibendum ansvaret for de kjente whiskymerker til det skotske familieselskapet William Grant's and Sons, den avtalen omfattet merker som Grant's, Glenfiddich og Balvenie. Koskenkorva er dermed det andre tunge spritmerket som Bibendum overtar norgesansvaret for på under ett år. Koskenkorva står bak to av de ti mest solgte vodkaproduktene i Norge. Før overtagelsen av Konskenkorva var Bibendum rangert som Norges niende største importør av vin og sprit. Med det finske porteføljetilskuddet er det forventet at selskapet vil vokse ytterligere i 2005.
 
- Vi kan så langt i år vise til en sterkere vekst enn vi kunne på samme tid i fjor og med den porteføljeutvidelsen vi nå har fått er vi i en veldig spennende posisjon. Jeg er optimistisk med tanke på den videre utviklingen i 2005, sier Patay.
 
I 2004 styrket Bibendum også vinporteføljen med tilveksten av Pasqua (Veneto, Italia). En portefølje de overtok fra Ekjord.
 
Finland er markedsleder i et voksende vodkamarked
På Vinmonopolet har vodkakategorien 111 varelinjer, hvor av de ti mest populære varelinjene står for hele 60 prosent av omsetningen. Så langt i år er vodkakategorien opp seks prosent sammenlignet med samme tid i fjor. Finsk vodka er markedsledende i Norge. 16,3 prosent av all vodka som selges her til lands kommer fra Finland, på andreplass finner vi USA med 15,4 prosent markedsandel, mens Sverige innehar tredjeplassen med 15,2 prosent markedsandel. Ser man på de enkelte vodkamerkene har Koskenkorva en markedsandel på 12,8 prosent og blir kun slått av Absolutt som har en markedandel på rundt 15 prosent.
 
Kilde: Bibendum

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her