Billigere blir det ikke

Ukens vin byr på utrolig mye vin for trekvart hundrelapp.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Nava Riesling Kabinett 2013 (56219) er helt i grenselandet for hva som er mulig å få for 75 kroner, for når du fjerner alle avgifter, sitter du igjen med en vin som koster godt under tjue kroner etter at den er kommet til Norge.

Regnestykket går ikke opp
Når vi vet at det går med drøyt en kilo druer for å frem en flaske vin, og at bare kostnaden for å få frem en kilo vindruer ligger på pluss-minus 1 euro for druer av ok kvalitet, er dette et regnestykke som ikke går helt opp.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Trolig er vinen et resultat av overskudd av druer fra et kooperativ i Nahe som er eneste informasjon som gis om opprinnelse på flasken.

God friskhet
Men kvaliteten er langt høyere enn hva som ellers tilbys av vin fra Tyskland til samme pris, for de fleste andre hvite tyske viner er ikke særlig mer enn sukkervann med svært lite friskhet, laget av andre og "billigere" druer enn riesling.

Denne utgaven derimot har nok syre til å balansere restsødmen. Og restsødmen i denne vinen virker naturlig i den forstand at den kommer av at vinen ikke er gjæret helt ut, og ikke ved at den er tilsatt såkalt süssreserve, ugjæret druemost, som i mange av de billigste vinene.

Tåler en del smak
Når gjæringen stoppes, blir selvsagt alkoholinnholdet relativt lavt, i dette tilfellet er det snakk om 9,5 prosent, noe som gjør Nava som skapt for sommeren.

Godt avkjølt er den deilig i form av et glass i skyggen eller på brygga med en skål reker innen rekkevidde. Men den kan også nytes innendørs til en forrett, en salat eller sushi - den tåler både soya, wasabi og syltet ingefær.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Nava Riesling Kabinett 2014

Produsent:
D-RP
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Nahe
Pris:
79,90 kr
Varenummer:
5621901
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen