Billigere enn tax free

Hvis du er rask på bestillingsknappen, rekker du å få tak i denne råbillige champagnen til 17. mai-festlighetene. Eller nøye deg med det gode alternativet.
Aase E. Jacobsen
14 Mai 2007 - 02:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

De Meric Champagne Brut Selection (45949) er en ren og frisk champagne med flott moden eplekarakter, med fin mousse, veldig god frukt, og fin fedme i finishen. Topp å skåle med for den store dagen, dessuten utmerket til koldtbordet, eller til forretter med kylling/lyst kjøtt.

Aase JacobsenFoto: Eva Brænd

Til champagne å være er den usedvanlig gunstig priset. Dessuten kommer den fra en liten produsent som gjør alt på "gamlemåten". Vinene gjæres delvis i store eikefat, og den berømte snuingen av flaskene før de skal omkorkes (rémuage), gjøres for hånd.

Lett å like
Dessuten bruker de Méric, i følge den svenske champagneeksperten Richard Juhlin, noen dråper cognac i sin liqueur d'expédition, altså den søte væsken som tilsettes vinen like før ny kork kommer på. Hvilket ikke forstyrrer dens aromaer, når det er så moderat som i dette tilfellet, men runder av champagnens normalt høye syre.

De Meric er ikke en knusktørr champagne, men siden den ikke har gjennomgått den malolaktiske gjæringen som omdanner den skarpe eplesyren til den rundere melkesyren, oppleves den likevel som svært frisk. Derfor er imidlertid ikke tørrere enn at den også er lett å like for novisene innen champagnens komplekse verden.

Dersom du holder til i sentrum av Oslo finner du pr. 15. mai kl. 07:47 denne champagnen lagerført i følgende utsalg:
 • Majorstuen (61 fl.)
 • Rosenkrantz' gate (32 fl.)
 • Oslo S (8 fl.)

Billigere i Norge
De Meric eies dels av Christian Besserat fra en berømt champagnefamilie og amerikaneren Dan Ginsburg som for øvrig har skrevet en innsiktsfull bok om champagne (The Art and Business of Champagne).

Men det som gjør denne champagnen så interessant, er at den er en spesialtapping for det norske markedet, og en yngre utgave av de Merics viktigste champagne Grande Réserve Sous Bois 1er Cru som selv i Frankrike koster godt over 200 kroner.

Det er ingen grunn til å klage over norske champagnepriser med andre ord.

Champagnekonkurrent
Men du må altså på polet, og hvis den ikke er å fremskaffe innen polet stenger onsdag kl. 18.00, er den likevel verd å vente på til etter nasjonaldagen. Da er franske Igé Crémant de Bourgogne (5783) et godt alternativ. Ingen champagne riktignok, men en veldig god musserende som konkurrerer med mang en champagne.

Dog ikke med vår utvalgte siden stilen er helt annerledes. Chardonnaydominansen gir den en frisk lime-, sitrus-, grønt eple- og mineralkarakter. Sammen med den delikate moussen og fine syren er resultatet en veldig elegant og harmonisk musserende som er perfekt til alt innen sjømat, og særlig skalldyr. Men som også vil fungere perfekt til å ønske velkommen med på 17. mai.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Foto: Roger Kolbu, Liz Mortensen
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her