Billigere enn tax free

Hvis du er rask på bestillingsknappen, rekker du å få tak i denne råbillige champagnen til 17. mai-festlighetene. Eller nøye deg med det gode alternativet.
Aase E. Jacobsen
14 Mai 2007 - 01:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

De Meric Champagne Brut Selection (45949) er en ren og frisk champagne med flott moden eplekarakter, med fin mousse, veldig god frukt, og fin fedme i finishen. Topp å skåle med for den store dagen, dessuten utmerket til koldtbordet, eller til forretter med kylling/lyst kjøtt.

Aase JacobsenFoto: Eva Brænd

Til champagne å være er den usedvanlig gunstig priset. Dessuten kommer den fra en liten produsent som gjør alt på "gamlemåten". Vinene gjæres delvis i store eikefat, og den berømte snuingen av flaskene før de skal omkorkes (rémuage), gjøres for hånd.

Lett å like
Dessuten bruker de Méric, i følge den svenske champagneeksperten Richard Juhlin, noen dråper cognac i sin liqueur d'expédition, altså den søte væsken som tilsettes vinen like før ny kork kommer på. Hvilket ikke forstyrrer dens aromaer, når det er så moderat som i dette tilfellet, men runder av champagnens normalt høye syre.

De Meric er ikke en knusktørr champagne, men siden den ikke har gjennomgått den malolaktiske gjæringen som omdanner den skarpe eplesyren til den rundere melkesyren, oppleves den likevel som svært frisk. Derfor er imidlertid ikke tørrere enn at den også er lett å like for novisene innen champagnens komplekse verden.

Dersom du holder til i sentrum av Oslo finner du pr. 15. mai kl. 07:47 denne champagnen lagerført i følgende utsalg:
 • Majorstuen (61 fl.)
 • Rosenkrantz' gate (32 fl.)
 • Oslo S (8 fl.)

Billigere i Norge
De Meric eies dels av Christian Besserat fra en berømt champagnefamilie og amerikaneren Dan Ginsburg som for øvrig har skrevet en innsiktsfull bok om champagne (The Art and Business of Champagne).

Men det som gjør denne champagnen så interessant, er at den er en spesialtapping for det norske markedet, og en yngre utgave av de Merics viktigste champagne Grande Réserve Sous Bois 1er Cru som selv i Frankrike koster godt over 200 kroner.

Det er ingen grunn til å klage over norske champagnepriser med andre ord.

Champagnekonkurrent
Men du må altså på polet, og hvis den ikke er å fremskaffe innen polet stenger onsdag kl. 18.00, er den likevel verd å vente på til etter nasjonaldagen. Da er franske Igé Crémant de Bourgogne (5783) et godt alternativ. Ingen champagne riktignok, men en veldig god musserende som konkurrerer med mang en champagne.

Dog ikke med vår utvalgte siden stilen er helt annerledes. Chardonnaydominansen gir den en frisk lime-, sitrus-, grønt eple- og mineralkarakter. Sammen med den delikate moussen og fine syren er resultatet en veldig elegant og harmonisk musserende som er perfekt til alt innen sjømat, og særlig skalldyr. Men som også vil fungere perfekt til å ønske velkommen med på 17. mai.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Foto: Roger Kolbu, Liz Mortensen
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her