Birkedal Hartmann kommer tilbake

I en pressemelding fra importøren Vinhuset NoFra får vi vite at to av cognacprodusenten Birkedal Hartmanns cognacer, VSOP og XO, kommer i salg fra og med 1. november i år.

Cognac Birkedahl Hartmann er visstnok den eldste av de "norske" cognacene, og har altså tidligere vært i salg her hjemme. Så gjenstår det bare å se hvordan produktene blir mottatt i markedet.

Kim Hartmann, som produserte det første vinmagasinet med reklame - "Vinposten" - i 1992 og skrev senere håndboken "Vinsmakerboken", selger i dag sine cognacprodukter over hele verden og er veldig stolt over å kunne lansere Birkedal Hartmann Cognac VSOP og XO i Norge. Etiketten på disse flaskene er identisk med de opprinnelige etikettene fra 1887 - den gang da hans oldefar Halfdan startet firmaet.

Birkedal Hartmann er det eneste norskættede vin og cognac selskap som fremdeles drives av norske statsborgere.

Importørens smaksnotater for Birkedal Hartmann VSOP og XO

Birkedal Hartmann VSOP
Birkedal Hartmann VSOP har en flott amber farge.

Ved nesen kommer de karakteristiske aromaene fra de fire grand cru områdene tydelig frem. Utvalgt cognac (8 til 10 år gammel) fra distriktene Grande Champagne, Petite Champagne, Fin Bois og Borderie gir Birkedal Hartmann VSOP et floralsk og blomsteraktig preg, med en flott finesse. Krydderaromaene beviser at cognacen er lagret på eikefat over lengre tid. Rik duft av blomster og spesielt fiol, utvikler seg i nesen. Man aner også duften av vinstokker eller tørket løv. I smaken finner vi aprikos, i tillegg til sjokolade og vanilje.

Birkedal Hartmann XO
Birkeldal Hartmann XO er fremstilt av 12 til 17 år gammel eau de vie av ypperste kvalitet. Opprinnelse er Grande Champagne og noe fra Borderie. Det er eau de vie fra Borderie som bringer frem denne helt spesielle duften av fiol. Cognacen har en ren og mørk farge. Eikearomaene er fint integrert med nyanser av lakris og vanilje i nesen. Smaken av aprikos og kakao kommer fint frem, og den kjennes rund og ikke for skarp i munnen. Aromaene sitter eksepsjonelt lenge igjen i glasset!

Både Birkedal Hartmann VSOP og XO er lagret på eikefat fra Froncais og Limounzin. Druene som blir benyttet er Ugni Blanc, sammen med noe Folle Blanche.

Birkedal Hartmann XO
Vectura nr.: 107784
Pris inkl. avg.: 399,-
Vinmonopol nr.: 33795/01

Birkedal Hartmann VSOP
Vectura nr.: 107783
Pris inkl. avg.: 369,-
Vinmonopol nr.: 33796/01

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen