Birkedal Hartmann kommer tilbake

I en pressemelding fra importøren Vinhuset NoFra får vi vite at to av cognacprodusenten Birkedal Hartmanns cognacer, VSOP og XO, kommer i salg fra og med 1. november i år.
Redaksjonen
18 Oktober 2001 - 01:00

Cognac Birkedahl Hartmann er visstnok den eldste av de "norske" cognacene, og har altså tidligere vært i salg her hjemme. Så gjenstår det bare å se hvordan produktene blir mottatt i markedet.

Kim Hartmann, som produserte det første vinmagasinet med reklame - "Vinposten" - i 1992 og skrev senere håndboken "Vinsmakerboken", selger i dag sine cognacprodukter over hele verden og er veldig stolt over å kunne lansere Birkedal Hartmann Cognac VSOP og XO i Norge. Etiketten på disse flaskene er identisk med de opprinnelige etikettene fra 1887 - den gang da hans oldefar Halfdan startet firmaet.

Birkedal Hartmann er det eneste norskættede vin og cognac selskap som fremdeles drives av norske statsborgere.

Importørens smaksnotater for Birkedal Hartmann VSOP og XO

Birkedal Hartmann VSOP
Birkedal Hartmann VSOP har en flott amber farge.

Ved nesen kommer de karakteristiske aromaene fra de fire grand cru områdene tydelig frem. Utvalgt cognac (8 til 10 år gammel) fra distriktene Grande Champagne, Petite Champagne, Fin Bois og Borderie gir Birkedal Hartmann VSOP et floralsk og blomsteraktig preg, med en flott finesse. Krydderaromaene beviser at cognacen er lagret på eikefat over lengre tid. Rik duft av blomster og spesielt fiol, utvikler seg i nesen. Man aner også duften av vinstokker eller tørket løv. I smaken finner vi aprikos, i tillegg til sjokolade og vanilje.

Birkedal Hartmann XO
Birkeldal Hartmann XO er fremstilt av 12 til 17 år gammel eau de vie av ypperste kvalitet. Opprinnelse er Grande Champagne og noe fra Borderie. Det er eau de vie fra Borderie som bringer frem denne helt spesielle duften av fiol. Cognacen har en ren og mørk farge. Eikearomaene er fint integrert med nyanser av lakris og vanilje i nesen. Smaken av aprikos og kakao kommer fint frem, og den kjennes rund og ikke for skarp i munnen. Aromaene sitter eksepsjonelt lenge igjen i glasset!

Både Birkedal Hartmann VSOP og XO er lagret på eikefat fra Froncais og Limounzin. Druene som blir benyttet er Ugni Blanc, sammen med noe Folle Blanche.

Birkedal Hartmann XO
Vectura nr.: 107784
Pris inkl. avg.: 399,-
Vinmonopol nr.: 33795/01

Birkedal Hartmann VSOP
Vectura nr.: 107783
Pris inkl. avg.: 369,-
Vinmonopol nr.: 33796/01
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her