Ble mester med rekene nok en gang

Ble mester med rekene nok en gang

For andre år på rad ble Erik Lunde (27) den som hadde best grep på rekepillingen i årets NM.
Redaksjonen
17 September 2014 - 23:05

Erik Lunde som repeterte innsatsen fra i fjor, renset 22 reker på 1 minutt og 48 sekunder i finalen. Det er noe svakere enn i fjor for Erik som til daglig jobber i Sjøforsvaret. Da gjorde han det nemlig unna på 1:28. Men han var likevel hurtigst av alle de 24 andre deltakerne i årets NM.

Nøyaktighet (nesten) like viktig

Det er imidlertid ikke bare hurtighet som belønnes. Rekene skal nemlig være perfekt renset, uten skader i kjøttet, uten rogn, følehår og skall. Hvis de ikke er det, får kandidaten straffepoeng. Et pent rekefat premieres med bonuspoeng.

Les mer om hvordan det gikk til i fjorårets konkurranse

Erik var tydelig nervøs og fikk en del straffepoeng for nettopp skadete reker og skall, men ikke nok til å bli slått i finalen. Totaltiden ble derfor 2:43. Dermed kunne han høste rått blant premiene som er gavekort til Apéritifs skalldyrkurs samt stavmikser fra Electrolux.

På andre plass kom Joanna Skorek (32) fra Nesodden med totaltid 2:57, på tredje Agnete Loennechen (37) fra Oslo med 3:16 og på fjerde Morten Wang (40) fra Skui på 3:44.

Tidlig krøkes

Juryen bestod av Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif og Mathias Nilsson, ass. restaurantsjef  på Lekter’n. Som ansvarlig for det store antallet reker som håndpilles på Lekter’n hver sommersesong var han ikke helt fornøyd med kvaliteten på årets NM-kandidater.
– Det er helt klart et stort forbedringspotensial, mener rekeeksperten.

Det høyst uformelle norgesmesterskapet samlet 25 fingernemme under årets Matstreif. Det var også en egen barneklasse som ble vunnet av Viktor Kristiansen (8). Han fikk en totaltid på 8:07. Arrangør er Apéritif i samarbeid med Lekter’n og Restaurant Louise samt Fisk og Vilt/Lerøy og Mills.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

 

 

 

 

 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Skal du ha en treliter på lur i sommer, er det denne du skal gå for
+
Ukens vin

Skal du ha en treliter på lur i sommer, er det denne du skal gå for

Den er både innsmigrende og karaktersterk som skapt for vinkos rundt bålet eller under varmelampen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets norske nypoteter er her. Nytes mens de er på sitt aller beste
Guide
Oppskrifter nypotet

Årets norske nypoteter er her. Nytes mens de er på sitt aller beste

Nå er det som for mange er årets høydepunkt på matfronten, de norske nypotetene kommet. Dyrt, sier noen, verd hver krone, sier andre. Nyt dem mens de er som ferskest sier vi.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren
+
Klubb
Viner i begrenset antall kun for abonnenter

Den ene går til grillmaten i sommer, den andre legger du dypt i kjelleren

Dette er nemlig mencia og Bierzo på toppnivå, men til veldig gunstige priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så godt kan fire enkle ingredienser smake
Dagens rett
Cacio e pepe

Så godt kan fire enkle ingredienser smake

Pasta, smør, ost og pepper er alt du trenger for å lage denne nydelige pastaretten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her