Ble mester med rekene nok en gang

Ble mester med rekene nok en gang

For andre år på rad ble Erik Lunde (27) den som hadde best grep på rekepillingen i årets NM.
Redaksjonen
17 September 2014 - 22:05

Erik Lunde som repeterte innsatsen fra i fjor, renset 22 reker på 1 minutt og 48 sekunder i finalen. Det er noe svakere enn i fjor for Erik som til daglig jobber i Sjøforsvaret. Da gjorde han det nemlig unna på 1:28. Men han var likevel hurtigst av alle de 24 andre deltakerne i årets NM.

Nøyaktighet (nesten) like viktig

Det er imidlertid ikke bare hurtighet som belønnes. Rekene skal nemlig være perfekt renset, uten skader i kjøttet, uten rogn, følehår og skall. Hvis de ikke er det, får kandidaten straffepoeng. Et pent rekefat premieres med bonuspoeng.

Les mer om hvordan det gikk til i fjorårets konkurranse

Erik var tydelig nervøs og fikk en del straffepoeng for nettopp skadete reker og skall, men ikke nok til å bli slått i finalen. Totaltiden ble derfor 2:43. Dermed kunne han høste rått blant premiene som er gavekort til Apéritifs skalldyrkurs samt stavmikser fra Electrolux.

På andre plass kom Joanna Skorek (32) fra Nesodden med totaltid 2:57, på tredje Agnete Loennechen (37) fra Oslo med 3:16 og på fjerde Morten Wang (40) fra Skui på 3:44.

Tidlig krøkes

Juryen bestod av Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif og Mathias Nilsson, ass. restaurantsjef  på Lekter’n. Som ansvarlig for det store antallet reker som håndpilles på Lekter’n hver sommersesong var han ikke helt fornøyd med kvaliteten på årets NM-kandidater.
– Det er helt klart et stort forbedringspotensial, mener rekeeksperten.

Det høyst uformelle norgesmesterskapet samlet 25 fingernemme under årets Matstreif. Det var også en egen barneklasse som ble vunnet av Viktor Kristiansen (8). Han fikk en totaltid på 8:07. Arrangør er Apéritif i samarbeid med Lekter’n og Restaurant Louise samt Fisk og Vilt/Lerøy og Mills.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

 

 

 

 

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils
Matkurs og vinkurs
Masterclass BEINSPIRED

MASTERCLASS BEINSPIRED: Hugel & Fils

På BEINSPIRED 2026 kan du få smake 5 flotte franske viner. Her er det begrenset antall plasser, så sikre deg dine billetter nå!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her