BRANSJE: Ble nestbest i verden med dette
Bransje
(Bilde: Fredrik Ringe)

Ble nestbest i verden med dette

Christopher W. Davidsen tok sølv i Bocuse d'Or med denne utrolige kreasjonen.

Christopher W. Davidsens retter er noe av det lekreste som er presentert under Bocuses 30 år lange historie og ga ham altså sølv. Det er imidlertid bare de 26 dommerne som har smakt maten. Alle andre må nøye seg med bildene.

Både kjøttretten med sin kombinasjon av Bresse-kylling og hummer og ikke minst den veganske retten med «vellagret» purre ser ut som kunstverk som helst ikke skal røres, men som altså har smaker som er en sølvmedalje verdig.

Kanskje vil vi kunne smake elementer fra menyen når han vel er tilbake i sitt arbeid på restaurantene Caya og Søstrene Karlsen i Trondheim. Sannsynligheten for at pågangen på restaurantenes bookingtjeneste blir stor framover, er stor, selv om det ikke ble gull denne gangen.

Christopher W. Davidsen.
Christopher W. Davidsen. Foto:

Også hans assistent, såkalt commis, Håvard Christian Werkland jobber til daglig i Trondheim, nærmere bestemt Scandic Nidelven.

Offeret for å nå toppen er stort, sikkert større enn hva de fleste klarer å forestille seg. Til tv2 innrømmer Christopher at det tøffeste er å ikke ha vært sammen med kona og deres to døtre mer enn et par helger det siste halvåret. Trener har vært Gunnar Hvarnes som fikk bronse i Bocuse d’Or 2011. Han har derfor kunne bidra med erfaring fra innsiden.

Bronsen gikk i år til Island. Bocuse-gullet gikk til USA - for første gang i historien. 

Norge har nå fem gull, tre sølv og to bronse i Bocuse d'Or, i alt ti medaljer. Og  har derfor like mange medaljer som Frankrike.

De norske supporterne vinner alltid festen.
De norske supporterne vinner alltid festen. Foto:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen