Ble nummer tre i verdensomspennende drinkkonkurranse
(Bilde: Mons Matory - post@matoryfilm.no (0047)93808379)

Ble nummer tre i verdensomspennende drinkkonkurranse

Moe Aljaff gjorde det ingen norsk bartender har gjort før ham, nemlig å komme helt i toppen i drinkkonkurransen Bacardi Legacy.

Det var i finalen i San Fransisco at Moe Aljaff sikret Norge tidenes beste plassering i Bacardi Legacy: Han fikk en uoffisiell tredjeplass i konkurransen som samlet til sammen 36 deltakende nasjoner.

- Det har vært helt utrolig å møte så mange fantastiske mennesker på denne reisen. De siste 10 månedene har vært uforglemmelige. Jeg er stolt av alt som har gått riktig og av det jeg har lært fra mine feil, sier Moe Aljaff.

Foto: Mons Matory - post@matoryfilm.no (0047)93808379

Han ble slått av Chia-An Chan som jobber på Angel’s Share, New York, som dermed ble den åttende vinneren av konkurransen. Og det med drinken Venceremos som består av kokoslikør og limejuice selvsagt i tillegg til Bacardi. Moes drink er Carousel som han har brukt aktivt i en rekke events etter at det ble klart at han skulle representere Norge. Blant annet har den vært brukt i en innsamlingsaksjon for å gi flyktningbarn en god start på sitt opphold i et nytt land.

Dette ble resultatet fra aksjonen

Konkurransen er en av de viktigste cocktailkonkurranser i verde og årets jury består av noen av de største navnene i bransjen: Dale DeGroff, Jim Meehan, Ian Burrell, Julie Reiner samt Franck Dedieu, vinner av fjorårets konkurranse.

- Moe har vært svært konsekvent og meget sterk gjennom hele konkurransen. Det enorme presset som har ligget på deltakerne under Bacardi Legacy er ikke noe alle kan håndtere, men Moe har gjort seg bemerket med sin profesjonelle og rolige framtoning gjennom hele uken. Som en av hans nærmeste støttespillere må jeg si jeg er veldig stolt over innsatsen hans, og jeg gleder meg til å se hvordan Moe kommer til å utvikle sitt enorme talent i tiden framover, sier Jesper Høst, Brand Ambassador, Bacardi Norge. 

Carousel

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

50 ml Bacardi Carta Oro
30 ml dulce de leche*
10 ml Pedro Ximénez sherry
5 ml bananlikør
30 ml ferskpresset sitronsaft
1 klype salt
sjokoladepulver

Fremgangsmåte

Ha alle ingredienser i en shaker med is. Rist godt og dobbelsil over i et coupetteglass. Pynt med sjokoladepulver. 

*Hjemmelaget dulce de leche:

1 boks søtet kondensert melk

Kok opp vann i en kjele. Legg boksen (uåpnet) oppi slik at den er dekket med vann. La trekke i minst 3 timer for riktig konsistens. Snu på boksen underveis. Avkjøl før den åpnes.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen