Matkurs og vinkurs

Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Foto: (Vinoteket)

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
25 November 2024 - 10:51

Denne kvelden byr på en smakfull meny med antipasti og 7 ulike pizzavarianter – tilsvarende en hel pizza per person laget av kokkene på Vinoteket. Vinoteket er møteplassen for alle som elsker vin. Deres ambisjon er ikke å ha byens største vinliste, men et spennende utvalg – til gode priser. Her blir luksuspizzaer basert på surdeig og utviklet av kokker som brenner for ekte smaker. Som prikken over i-en serveres 6 glass vin fra den anerkjente sicilianske produsenten Lamoresca.

Den landlige vingården Lamoresca ligger i hjertet av Sicilia, nær den sjarmerende byen San Michele di Ganzaria, i Elsa-dalens frodige landskap. Reisen begynte i år 2000 da Filippo Rizzo kjøpte en olivenlund med 46 år gamle trær av den lokale Moresca-sorten – som også ga inspirasjon til navnet Lamoresca. I dag dekker vingården 25 hektar, hvor de fortsatt dyrker oliventrær, fikenkaktus og andre frukter. Det er et biologisk mangfold på vingården med mange typer ville urter, innsekter og et vilt dyreliv. Vingården ligger på vakre åser 430 meter over havet og størrelsen gjør det mulig å nøye overvåke hvert eneste steg i produksjonen. Jordsmonnet har en unik blanding av sandstein, leire og flint og det er et typisk middelhavsklima. Lamoresca dyrker 100 prosent økologisk og de har dyp respekt for naturen. Deres filosofi fører til at alle vinene er tydelig preget av terroir og årgangsvariasjon.

Druene er dyrket gjennom strenge, økologiske metoder og de blir bearbeidet på en tradisjonell metode, men med bruk av moderne kunnskap. Foto: Lamoresca

Kvelden får et ekstra løft med besøk fra Simon Rizzo, sønn av grunnleggeren Filippo Rizzo. Simon vil personlig guide oss gjennom vinene og dele historier fra vingården – et sjeldent innblikk i en lidenskapelig familiebedrift.

valentines.png [34.90 KB]
Endringer kan forekomme

Dette vil du ikke gå glipp av! Bli med å feire kjærligheten for mat og vin sammen med oss.

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her