Matkurs og vinkurs

Winemakersdinner 14. februar i Oslo

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin
Foto: (Vinoteket)

Bli med å feire kjærligheten for italiensk mat og vin

Den 14. februar feirer vi kjærligheten for mat og vin på Vinoteket. Ta med noen du er glad i, eller kom alene og bli kjent med andre mat- og vinentusiaster.
25 November 2024 - 10:51

Denne kvelden byr på en smakfull meny med antipasti og 7 ulike pizzavarianter – tilsvarende en hel pizza per person laget av kokkene på Vinoteket. Vinoteket er møteplassen for alle som elsker vin. Deres ambisjon er ikke å ha byens største vinliste, men et spennende utvalg – til gode priser. Her blir luksuspizzaer basert på surdeig og utviklet av kokker som brenner for ekte smaker. Som prikken over i-en serveres 6 glass vin fra den anerkjente sicilianske produsenten Lamoresca.

Den landlige vingården Lamoresca ligger i hjertet av Sicilia, nær den sjarmerende byen San Michele di Ganzaria, i Elsa-dalens frodige landskap. Reisen begynte i år 2000 da Filippo Rizzo kjøpte en olivenlund med 46 år gamle trær av den lokale Moresca-sorten – som også ga inspirasjon til navnet Lamoresca. I dag dekker vingården 25 hektar, hvor de fortsatt dyrker oliventrær, fikenkaktus og andre frukter. Det er et biologisk mangfold på vingården med mange typer ville urter, innsekter og et vilt dyreliv. Vingården ligger på vakre åser 430 meter over havet og størrelsen gjør det mulig å nøye overvåke hvert eneste steg i produksjonen. Jordsmonnet har en unik blanding av sandstein, leire og flint og det er et typisk middelhavsklima. Lamoresca dyrker 100 prosent økologisk og de har dyp respekt for naturen. Deres filosofi fører til at alle vinene er tydelig preget av terroir og årgangsvariasjon.

Druene er dyrket gjennom strenge, økologiske metoder og de blir bearbeidet på en tradisjonell metode, men med bruk av moderne kunnskap. Foto: Lamoresca

Kvelden får et ekstra løft med besøk fra Simon Rizzo, sønn av grunnleggeren Filippo Rizzo. Simon vil personlig guide oss gjennom vinene og dele historier fra vingården – et sjeldent innblikk i en lidenskapelig familiebedrift.

valentines.png [34.90 KB]
Endringer kan forekomme

Dette vil du ikke gå glipp av! Bli med å feire kjærligheten for mat og vin sammen med oss.

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her