Bli med og smak rakefisk og akevitt

Vi kommer sent men forhåpentligvis godt tilbake med høstens tilbud. Vi har nemlig gleden av å invitere deg til en skikkelig interessant kveld men mye god rakefisk på tallerkenen og tilhørende akevitt i glasset. Rakefisk og akevitt ved de to desidert mest
Aase E. Jacobsen
24 Oktober 2001 - 02:30

Riddervold er vår fremste ekspert på konservering av mat og dermed den som har mest kunnskap om delikatessen rakefisk. Hun vil fortelle oss hvordan denne spesielle konserveringsprosessen oppstod, hva som faktisk skjer med fisken og hva som må til for å få best mulig resultat.

Heuch er landets foreløpig eneste lovlige destillatør og ansvarlig for Arcus' brede akevittportefølje. Han er lidenskapelig opptatt av akevittene og deres bruksområder og vil fortelle oss hvilke som passer til rakefisk og hvilke som absolutt ikke gjør det. Heuch er ingen novise når det gjelder rakefisk siden han har fast plass i juryen for den årlige kåringen av beste rakefisk sammen med blant andre Astri Riddervold.

De spennende og lærerike innledningene avsluttes selvsagt med anledning til å smake et utvalg av årets beste rakefisk med tilbehør som hjemmebakt flatbrød, rømme og rødløk samt egnet akevitt- og ølfølge. Og da har vi fått et av de få gjenværende håndverksbryggeriene, nemlig Akershus Bryggeri, til å stille med sine utfordrere til rakefisken.

Pris kroner 250 alt inklusive for medlemmer samt ledsager. Kroner 400 for ikke-medlemmer. 14. november, kl. 17.30 hos Integris, Fyrstikkalléen 3 A

SlowFood Oslo takker IT-selskapet Integris som stiller sin kantine til disposisjon for anledningen.

Begrenset antall plasser. Meld deg derfor på snarest mulig til epost: slowfood@aperitif.no eller telefon 22 19 00 75, evt. faks 22 67 14 77.

Beløpet kan du betale på forhånd til konto 1594.23.47712

Med vennlig hilsen
Aase E. Jacobsen
For styringsgruppen i SlowFood Oslo
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er sommerens beste salater
Guide
Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her